реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Бізнес у посткризових умовах

Підприємців вчать управляти бізнесом в посткризових умовах

Близько 20 власників та керівників українських підприємств підвищили свої знання з управління ризиками та успішного ведення бізнесу в сучасних економічних умовах під час семінару «Інструменти управління ризиками у посткризовому ринковому середовищі», який відбувся у Львові 4-го листопада. Семінар провів Проект Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з подолання наслідків кризи у корпоративному секторі за підтримки Швейцарської Конфедерації.

Учасники семінару мали змогу дізнатися про досвід українських компаній, які успішно впоралися з економічною кризою попередніх років і продовжують посилювати власну конкурентоздатність, що дозволяє їм успішно вирішувати не лише поточні питання бізнесового характеру, а й планувати власну перспективу. Семінар відбувся в інтерактивному форматі.

«Сьогодні бізнес у багатьох країнах, в тому числі, й в Україні, стикається зі схожими проблемами. Справа не лише в економічній кризі, але й у змінах ринкового середовища, які відбуваються. Компанії чутливо на них реагують і накопичують досвід, як позитивний, так і негативний, роботи в нових умовах. Цей досвід дозволяє давати об’єктивну оцінку поточному стану справ, аналізувати ефективність чинної бізнес-моделі та водночас – використовувати можливості та ресурси для розвитку. Наша мета – узагальнити актуальні рекомендації провідних експертів та консультантів, нові ідеї та можливості їх застосування в українських реаліях»,- відзначив консультант IFC Олександр Мертенс.

Мета семінару полягає не лише в поширенні передових технологій пристосування до посткризових умов, а й в зміні економічної культури, а по можливості – й ментальності власників та керівників бізнес-структур. Це дозволить їм у подальшому уникати нинішніх типових помилок, які негативно позначаються на кінцевих результатах.

Важливо розуміти, твердять провідні фахівці з питань ефективного управління бізнесом, що криза не стала першопричиною нинішньої непростої економічної ситуації. Вона лише прискорила ті зміни, які до цього відбувалися в конкурентному середовищі, в ролі і функціях, які виконує маркетинг, і в поведінці споживачів. Свого часу бізнес не зміг належним чином відреагувати на них і тому виявився не готовим до таких серйозних випробувань.

Львівський семінар став одним із серії, започаткованої Проектом IFC з подолання наслідків кризи у корпоративному секторі. Наступні відбудуться в інших регіонах України. Відзначаючи їх важливість, керівник Проекту Петро Матіяшек сказав: «Своїми семінарами ми прагнемо підштовхнути бізнес до розвитку. Зробити це після такої затяжної і масштабної кризи, яка охопила всі країни світу, а не лише Україну, доволі важко. Але ми володіємо таким інструментарієм і маємо на меті поділитися ним з українськими підприємцями».

Роман НЕЧИПОРУК,
Національний прес-клуб «Українська перспектива»




Теги:бізнес, криза, передові технології


Читайте також



Коментарі (0)
avatar