реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Білорусу- шпигуну загрожують 15 років покарання

До п'ятнадцяти років позбавлення волі загрожує в Україні громадянину Білорусі. Його звинувачують у шпигунстві. Про таке повідомляють Білоруські новини, пише Час чернігівський.

Ще 16 червня СБУ затримала громадянина Білорусі, щодо якого цього ж дня порушили кримінальну справу за підозрою в шпигунстві. Про це зазначено в судовому рішенні, опублікованому 23 червня в Єдиному реєстрі судових рішень України.

У документі йдеться про те, що 19 червня Деснянський районний суд міста Чернігова розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого відділу управління СБУ в Чернігівській області про взяття під варту громадянина Білорусі.

Чоловіка звинувачують у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 114 КК України – шпигунство. Це особливо тяжкий злочин, за який передбачено безальтернативне покарання - позбавлення волі від 10 до 15 років.



За матеріалами кримінального провадження, білорус підозрюється в «зборі з метою передачі іноземній державі відомостей, що становлять державну таємницю, вчинені іноземцем». На користь якої держави шпигував підозрюваний, не уточнюється. Але, як стало відомо з неофіційних джерел, йдеться про шпигунство на користь Російської Федерації.

У судовому рішенні йдеться, що підозрюваний із звинуваченнями не згоден. Суддя клопотання прокурора і слідчого про зміст підозрюваного під вартою задовольнив, порахувавши звинувачення обґрунтованим. При цьому він врахував, що підозрюваний білорус не має постійного або тимчасового місця проживання в Україні, ніде не працює, не одружений, за його словами, раніше не був судимий і має на утриманні батька.

Суддя порахував, що підозрюваний, «усвідомлюючи невідворотність покарання», може переховуватися від слідства і суду, знищити, заховати або спотворити речові докази і докази, перешкоджати кримінального провадження та незаконно впливати на свідків, експертів і фахівців в цьому кримінальному провадженні. Білорус буде утримуватися під вартою в Києві.



Теги:російсько- українська війна, Україна - Білорусь, шпигуни


Читайте також



Коментарі (0)
avatar