реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

"БІЛА ХАТА": Кому муляє очі українська їдальня?

Якось одному киянину довелося пообідати в чернігівській їдальні, що розташована на розі вулиць Коцюбинського–Комсомольської у підвальному приміщенні Головного управління Державного казначейства України в Чернігівській області (м. Чернігів, вул. Комсомольська, 27). Але коли він почув, скільки повинен заплатити за вибрані страви, то спочатку не зрозумів, а потім здивувався. Адже таких цін у Києві, навіть у «простій» їдальні, уже давно не існує! І не тільки в столиці. Дійсно, тут найдешевші серед усіх подібних у Чернігові закладів ціни на обіди. Але не тільки цінами відрізняється вказана їдальня від інших, і це, мабуть, головне.

Бо то єдина їдальня, яка зберегла свій неповторний український колорит. У Чернігові ви можете знайти страви будь-якої кухні: в’єтнамської, китайської, японської тощо. Вони активно витісняють неповторні національні страви. Та хіба тільки в цьому справа?

Зовнішній вигляд самого приміщення (дизайн, інтер’єр) — теж важливий чинник. І ця їдальня — не виняток. У невеличкому приміщенні все досить вдало продумано. Атмосфера нагадує затишну хатинку української сім’ї: скульптура дівчини в національному вбранні, а біля неї — цегляна піч. Поруч веретено, прядиво та інші речі домашнього вжитку. А з іншого боку, на протилежній стіні, — портрет великого українського Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка. Над стійкою, де видають страви, — імітація солом’яної стріхи селянської хатинки.

Схоже, комусь український колорит прийшовся не до смаку. Тепер власницю цього закладу, так потрібного людям, змушують звільнити приміщення. Офіційна версія — балансоутримувач в особі Головного управління Державного казначейства України в Чернігівській області планує приміщення, де зараз знаходиться їдальня, перетворити на архів.

Є кілька і неофіційних, але вельми цікавих версій. Але про те — іншим разом. До речі, запрошуємо висловити на сторінках газети свою точку зору і керівника цього відомства.

А тим часом завідувачка їдальні Наталія Іщенко висловлює свою думку так: «Дивно, що ДЕРЖАВНИЙ службовець ДЕРЖАВНОЇ установи ставиться до ДЕРЖАВНОГО майна як до свого власного». Про її бачення цієї проблеми мова піде в наступних номерах газети.

Текст: Сергій КОРДИК
ФОТО: Валерій СЕНЧУК







Теги:Чернігів, Газета, очі, Біла хата, українська їдальня, тижневик, Кордик, кому муляє


Читайте також



Коментарі (0)
avatar