реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бійці тероборони Чернігівщини пройшли вишкіл з тактичної медицини

На початку серпня, на тренувальній базі поблизу Чернігова, загін територіальної оборони УДА Чернігівщини та «ПЧС» проходили вишкіл з тактичної медицини.

Під час занять було вдосконалено навички при наданні невідкладної медичної допомоги при боєзіткненнях в «червоній» та «жовтій» зонах. В умовах, наближених до бойових, бійці загону тероборони відпрацьовували сценарії надання медичної допомоги та евакуації поранених з поля бою.

Після проведення тренувань, командир чернігівського територіального підрозділу УДА - друг «Козак» зазначив, що організація по проведенню заходу відбулась на високому рівні, бійці української добровольчої армії та першої чернігівської сотні показали високий рівень підготовки, самоорганізації да дисципліни. Під час зборів були виявлені недопрацювання з тактичної підготовки, які будуть усуненні в майбутньому.

"...Проведення вишколу з тактичної медицини по стандартам НАТО, це значний крок в підготовці бійців територіальної оборони, цей досвід ми будемо поширювати і в інших підрозділах нашого терену. Завдяки волонтерам-медикам з ЮНІТу бійці отримують практичні знання, які, на жаль, ще не введені в підготовку особового складу збройних сил України. Ми сподіваємось разом змінити ситуацію на краще, бо захист України - це першочергове завдання на даний час" - зазначив в своїй промові командир.

Координатор Національного Руху «ДІЯ» (Державницька ініціатива Яроша) Чернігівщини Вадим Йовенко висловив щиру подяку всім учасникам вишколу та інструкторам з тактичної медицини ГО НПЦ «UNIT» подрузі «Мавці», другу «Тарзану» і другу «Артему».

Валерій РЯБЧЕНКО, газета "Сіверщина"



Теги:Правий сектор, територіальна оборона, уда, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar