реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Бій за мову: генерали йдуть в атаку

Вчорашня бійка у Верховній Раді -- відчайдушна спроба зупинити нахабство по знищенню України. Московський агент Калєсніченка та сумновідомий фальсифікатор виборів Ківалов, що отримав у народі кличку "Серьожа Підрахуй", подали законопроект, за яким фактично другою державною мовою стає російська. Регіонали та комуністи кинулися його протягувати. Бо вже всі інші проблеми повирішували -- і поїзди нічні повідміняли, і медичну реформу провели, і пенсії стали платити справедливо, і доходи суддів від гласності захистили, і шахтарів на Донеччині задовольнили... Залишилася лише мова.

У президії, яку контролювали "регіонали", опинився Андрій Парубій, який спробував вирвати у спікера мікрофон. "Я акуратно пробрався до спікера і вирішив зірвати голосування. Це було тільки моє рішення", - зізнався Парубій.

Його одразу ж скрутили депутати ПР. Після цього почалася бійка. Першою жертвою став депутат Микола Петрук ("БЮТ-Батьківщина"), якому проломили голову, як стверджує депутат Ірина Геращенко, кастетом. Пізніше йому викликали карету швидкої допомоги. Не зміг піти неушкодженим і Вадим Колесніченко — опозиціонерам вдалося відтіснити його до урядової ложі, де його почали бити і рвати одяг. Врятував "регіонала" глава фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем’якін, прикривши його собою.

Колишній міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що це він зламав мікрофон у Голови Верховної ради Володимира Литвина і готовий покрити збитки. Литвин, як завжди, "з'їхав" з теми, заявивши, що фракція його померлої партії голосувати не буде. Але з коаліції з регіонами не вийшла.

Керівник фракції ПР Єфремов заявив, що вони й далі будуть ставити законопроект на голосування. А генерал сам ударився головою. Дождуться як повіє "огонь новий з Холодного Яру"? Адже мова -- станній рубіж українців в Україні. Щоправда, дивно -- де ж лідери опозиції Яценюк, Турчинов, Королевська, Тягнибок, Ющенко?

Якщо вже влада пробиває голову генералу Петруку, колишньому командувачу Сухопутних Сил, то чи довго чекати того холодноярського вогню?

Василь ЧЕПУРНИЙ

У Верховній Раді працює наш спеціальний кореспондент Петро Антоненко. В наступному номері "Сіверщини" читайте його репортаж. Передплата на газету "Сіверщина" йде по всій Україні.



Теги:генерал Петрук, Анатолій Гриценко, Петро Антоненко, бійка у Верховній Раді, українська мова


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
А що. Королевська і Ющенко - це опозиція?
avatar
2
Знаковим і показовим для цієї бійки є те, що з обох її сторін брали участь етнічні українці на чолі з авторами законопроектів Кириленком та Колесніченком і за кожним із них стоять мільйони людей. Ця бійка лише епізод довготривалої вже громадянської війни в Україні, кінця котрій не видно. Як побороти бажання мільйонів етнічних українців розмовляти російською мовою? Як би це вдалося, то й етнічні росіяни заговорили б українською.
avatar
3
Громадянської війни насправді в Україні не було. Була російсько -- українська війна, в якій беруть участь також і зрадники та колабораціоністи.
avatar