реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Бігати по залу -- ганебно!"

Лідер партії «УДАР» вважає, що нинішня парламентська опозиція має зробити висновки з помилок минулого та активно протидіяти чинній владі. Про це Кличко заявив під час спілкування зі студентами в рамках проекту «Онлайн-кампус виборців».
Політик назвав хибним підхід нинішньої парламентської опозиції не брати участі у засіданнях ВР через те, що вони є в меншості і їхні голоси все одно нічого не вирішують.

«Це неправильно – коли опозиція висловлює свій протест проти влади, просто йдучи з зали ВР. Тільки активна участь, активна протидія владі може дати результат», –наголосив Кличко. Він підкреслив, що «УДАР» збирається вирішувати всі питання у правовому полі: «Необхідно зробити все можливе, аби це поле в країні існувало, і щоб закони виконувалися. Незалежно від того, який статус має людина, дія закону має бути однаковою для всіх».

Водночас Кличко вірить в те, що у майбутній ВР опозиційні сили зможуть створити демократичну більшість і розпочати законотворчу діяльність. За словами політика, одним з перших питань, які «УДАР» підніматиме у парламенті, буде персональне голосування депутатів.

«Я, наприклад, не можу уявити, що хтось проголосує моєю карткою. Це ганебна практика, коли у нас одні депутати віддають свої картки, а інші бігають по залу, граючи на кнопках», – сказав Кличко. Він вважає, що має бути запроваджено персональне голосування через введення сенсорної кнопки. Таким чином можна буде відслідковувати діяльність депутата та робити висновки щодо його персональної відповідальності перед виборцями.

Також лідер «УДАРу» відповів на запитання щодо того, чи не тримає він образ на представників Батьківщини, які не підтримали його на виборах мера столиці у 2008 році. За словами Кличка, це була помилка тих фракцій, які самі ініціювали проведення позачергових виборів, щоб зняти Черновецького, а потім не змогли домовитися про єдиного кандидата, хоча саме Кличко мав найбільшу підтримку серед киян. Водночас він наголосив, що не тримає особистих образ. «У мене немає негативу, але я вважаю, що ми маємо робити висновки з подій минулого, щоб не робити їх в майбутньому», – заявив Кличко.



Теги:ВР, удар, особисте голосування, кнопкодави, Кличко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar