реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Бездіяльність на рівні корупції - прокуратура про інспекцію Бурковського

— Бездіяльність контролюючих органів щодо виконання ними покладених обов’язків стане предметом посиленої уваги прокуратури. Ми не виключаємо, що в діях чи бездіяльності посадових осіб органів контролю можуть бути ознаки кримінально-карних діянь, зокрема халатності. І усім цим негативним явищам буде надано відповідну правову оцінку, — наголосив прокурор Чернігівської області Володимир Стеценко під час розширеного засідання колегії прокуратури області.

Наприклад, як засвідчили результати роботи органів прокуратури області, Держекоінспекцією в області та управлінням Чернігіврибохорони передбачені законом функції здійснюються неефективно.

В результаті прокурорами пред’явлено до суду 60 позовів на суму понад 4 млн. грн. Практично всю суму охоплено однією позовною заявою, в усіх інших випадках сума не перевищувала 3 тис. грн.

У той же час Держекоінспекція в області відзвітувалася перед відповідним міністерством про проведення близько 2 тис. перевірок та встановлення збитків на суму більше 19 млн. грн.

Із виявлених 16 млн. грн. збитків, нарахованих у галузі охорони та використання водних ресурсів, підставними для пред’явлення позовів прокурорами визнано лише 3 матеріали на суму 4 млн. грн.

Разом з тим, із-за пасивної позиції представника контролюючого органу в суді доведення вини відповідача повністю лягло на прокурора.
Так, у справі за позовом прокурора до ПАТ «Бобровицький молокозавод» про стягнення збитків на суму 4 млн. грн. представник екології взагалі відмовився підтримувати позовні вимоги, не дивлячись на те, що вони повністю ґрунтувалися на матеріалах перевірки саме цього органу.

Вказані дії негативно позначилися на результатах судового розгляду справи у суді першої інстанції та слугували відмові у задоволенні позову. Прокуратурою області внесено апеляційну скаргу, яка задоволена.

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Начальником Чернігівської державної екологічної інспекції є Леонід Бурковський, який є співзасновником ТОВ «Еко Дніпро». У 2003 році Чернігівська облдержадміністрація передала ділянку біля села Тужар на Київському водосховищі у складі більшого наділу загальною площею 4,29 га в оренду на 49 років ТОВ «Еко Дніпро» для розташування риболовно-мисливської бази. Відповідне розпорядження оскаржувалося в судах, однак на сьогодні воно є чинним.



Теги:Бобровиця, прокуратура Чернігівської області, Корупція, екологічна інспекція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar