реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Радника Брижинського прокуратура звинувачує у незаконних оборудках

У Чернігові депутат міської ради Максим Черненок нелегально намив піску на 18 мільйонів гривень. Видобування піску велось в районі силікатного заводу за підробними документами під виглядом розчистки річища Десни. Про це пише сайт "Обозреватель" з посиланням на прокурора Чернігівської окружної прокуратури Ростислава Галенка.

"Незаконний видобуток піску правоохоронці інкримінують місцевому приватному підприємству "Юма Силікат", дотичному до "слуги" Максима Черненка.

"Відповідний підрахунок об’єму зробив спеціаліст з маркшейдером, який встановив об’єм — 16 109 м3 даної піщаної суміші. Воно не зовсім на березі, є таке поняття, як піщана карта. Від берега це близько 100 метрів, можливо там більше, воно розчищене для того, щоб там був пісок, зроблено водовідведення і туди було здійснено видобуток піску", – розповів прокурор Галенко.

Факт незаконного видобутку піску було задокументовано завдяки спільним зусиллям правоохоронців та Державної екологічної інспекції Чернігівської області.За словами прокурора окружної прокуратури, суд наклав арешт на техніку, якою здійснювався видобуток.

Депутат міської ради Максим Черненок - від "Слуги народу", деякий час був секретарем міської ради при голові Владиславу Атрошенку, нині є радником начальника міської військової адміністрації Дмитра Брижинського. Основний бізнес - будівництво та продаж квартир.

Фото з сайту "GOROD"
За матеріалами "Обозреватель"



Теги:Корупція, Максим Черненок, Десна, Слуга народу, прокуратура Чернігівської області


Читайте також



Коментарі (0)
avatar