реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Батьківщина" пропонує на звання почесного Левка Лук'яненка

Чернігівська "Батьківщина" підготувала подання на присвоєння відзнаки «Почесний громадянин Чернігівської області» Левку Лук’яненку

18 вересня відбулося засідання сесії Чернігівської обласної ради. Фракція «Батьківщина» у Чернігівській облраді вимагала від голови облдержадміністрації звіт про реальну готовність навчальних закладів і всієї області до зимового періоду. А також передбачити у бюджеті кошти на оснащення 130 шкіл внутрішніми туалетами та виділення коштів для доставки палива безпосередньо до шкіл. Проте, провладна більшість не підтримала пропозиції опозиційних депутатів.

Резонансним питанням під час сесії також було і присвоєння звання «Почесний громадянин Чернігівської області». Комісія обласної ради з цього питання, яка складається лише з представників провладної партії запропонувала на розгляд обласної ради кандидатури Л.Кучми, І.Плюща та В. Масола. Але депутати обласної ради не підтримали пропозицію надати титул Почесного громадянина Чернігівської області екс-президенту Леоніду Кучмі та екс-голові Верховної ради Івану Плющу, щодо екс-прем’єр-міністра, уродженця містечка Олишівка Чернігівського району Віталія Масола дискусія практично не виникла. Проти двох перших рішуче виступила фракція «Батьківщина». «Як можна надавати звання «Почесний громадянин області» Леоніду Кучмі, щодо якого ведеться слідство у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, якого нещодавно згадувала громадськість. Обидва, Леонід Кучма та Іван Плющ причетні до того, що п’ять олігархічних сімей керують Україною», - зазначив заступник голови фракції «Батьківщина» Ярослав Демченков.

Щоб надати звання Почесного громадянина Леоніду Кучмі, депутати переголосовувати декілька разів. Врешті-решт перейшли до поіменного голосування… Позиція депутатів фракції «Батьківщина» перемогла, рішення не було прийнято.

В той же час обласна влада намагається з третьої спроби присвоїти звання «Почесний громадянин Чернігівської області» Кучмі та Плющу та хоче навіть ініціювати позачергову сесії обласної ради.

На противагу потугам обласної влади, лідер обласної партійної організації та фракції «Батьківщина» Олександр Кодола подав документи на представлення кандидатури Левка Лук’яненка на присвоєння звання «Почесний громадянин області». «Сьогодні я, як голова фракції «Батьківщина», підготував подання на присвоєння цієї почесної та найвищої відзнаки територіальної громади Чернігівської області нашому земляку, дисиденту, автору Акту про Незалежність України, Герою України і дійсно моральному авторитету нації Левку Григоровичу Лук’яненку. Будемо відстоювати опозиційну пропозицію!», - зазначив голова обласної "Батьківщини".



Теги:Батьківщина, Герой України, опозиція, олігархія, почесні звання, Левко Лук'яненко, Чернігівська область


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Дякую керівництво чернігівської "Батьківщини" за підтримку ідеї в одному "пакеті" присвоїти завання почесного громадянина області Л.Лук"яненку (якщо його, звісно, неможливо скасувати взагалі гроші все одно буде витрачено на ці заходи) .
Тримайтесь до кінця.
Слава Україні!
avatar