реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Чернігові має бути пам"ятник Левку Лук'яненку

На сайті електронних петицій йде зібр підписів під пропозицією до міської ради про встановлення у Чернігові пам'ятника Герою України, автору Акту про незалежність України, політв'язню комуністичної системи, надзвичайному і Повноважному послу, нашому земляку Левку Лук'яненку.

У пояснювальному тексті йдеться: "Рік тому Україною прокотилася сумна звістка, 7 липня 2018 року помер справжній батько "Незалежності України", справжній вчитель боротьби за свободу - Лук'яненко Левко Григорович.
Цей український дисидент, політичний і громадський діяч, колишній політв'язень залишив вагомий слід в історії України.

За антирадянську діяльність та прагнення до незалежності України Левка Лук'яненка на початку 60-х років засудили до смертної кари, яку потім замінили на багаторічне ув'язнення.

Загалом у радянських таборах Лук'яненко провів понад 25 років.

Не так далеко у 2012 році, в місті Глиняни було відкрито пам'ятну дошку Левку Лук'яненку на будівлі міської ради, проте, на мою думку ця непересічна особистість заслуговує на особливу повагу,- а саме встановлення пам'ятника в Чернигові
Левко Григорович Лук'яненко не дожив до 90-ти ліття всього лиш місяць".

Пптицію зареєстрував Андрій Коваленко. Підписатися можна за посиланням : https://e-dem.in.ua/chernihiv/Petition/View/1836



Теги:Герой України, Левко Лук'яненко, петиції, Чернігівська міська рада, Незалежність України


Читайте також



Коментарі (0)
avatar