реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Батьки школярів будуть судитися з селищною радою

У селі Дроздівка Куликівської громади, про відродження якого з ініціативи самих мешканців писав «Голос України» і розповіли практично всі всеукраїнські медіа, місцева влада, а це – Куликівська селищна рада – попри протести батьків, попри збільшення числа учнів у школі прийняла рішення про закриття школи. Батьків, які протестували під вікнами приміщення, де проходила сесія, на її засідання не допустили. Не пустили також і журналіста Гордія Єрмака – попри те, що він викликав поліцію і заявив про перешкоджання професійній діяльності, поліція порушень закону не угледіла…

Проте ініціатори відродження Дроздівки не здаються. Як повідомила директорка будинку культури Оксана Зубок. батьки учнів Дроздівської школи оскаржуватимуть рішення сесії про її закриття у суді.

Куликівська селищна голова Юлія Постернак каже, що один учень Дроздівської школи обходиться громаді у 84 тисячі гривень на рік, натомість у Куликівській селищній школі – 19 тисяч. Оскільки зараз все перекладено на плечі громади і 65 відсотків ї бюджету йде на утримання освітянської галузі, і було прийнято рішення про закриття трьох шкіл громади – крім Дроздівської, ще Виблівської та Кладьківської.

Проте, як переконані ініціатори відродження Дроздівки, така логіка згубна для села – адже можна тоді взагалі від утримання закладів освіти звільнитися… І все - на зарплату голові та її кліру! Бо оно голови ОТГ поробили собі зарплати від 50 до80 тисяч і нічого - хто ж їм слово насупреч скаже, якщо наші людиськи понаобирали депутатами місцевими залежних від тих голів?!

До речі, в Дроздівку за три місяці переїхали жити 13 родин, завдяки чому число учнів школи збільшилося з 30 до 50.

Батьки дроздівської дітвори найняли адвокату Оксану Мірошниченко, яка каже: « Восьма сесія 8 скликання Куликівської селищної ради не те, що в закритому режимі не мала права проводитися, вона взагалі не могла проводитися того дня, коли начебто відбулася. Перше порушення те, що сесію не скликали. Друге – за 10 робочих днів не виставили проект розпорядження у публічний доступ. Не врахували інтересів громади, що викликало суттєве обурення».

Слідкуємо далі... Хто переможе здоовий глузд Дроздівки чи чиновницька логіка Куликівки?

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"



Теги:Василь Чепурний, Дроздівка, закриття школи, Куликівська ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar