реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Балто- Чорноморський союз починають ініціатори розвалу СРСР

1 грудня у Києві відбувся Перший Балтійсько-Чорноморський Форум «Через діалог до довіри і миру», який був організований Міжнародним центром Балтійсько-Чорноморських досліджень і консесусних практик.

У Форумі взяли участь екс-президенти та державні діячі Східної Європи. Нами були обговорені перспективні та статегічні напрями співпраці між країнами. Регіон став зоною нестабільності, тому наш обов'язок – разом шукати нові формати і через широкий діалог прийти до спільної економічної, гуманітарної та безпекової політики.

У резолюції учасникими Форуму звернулися з пропозицією про співпрацю задля балто-чорноморського союзу та оголосили про створення Балто- Чорноморського міжнародного центру досліджень та консенсусних практик. Підкреслили, що це зроблено в рік 25-річчя української Незалежности, в рік 25-річчя розпаду СРСР і напередодні 100-річчя російської більшовицької революції.

Декларацію підписали відомі діячі України, Росії, Литви, Молдови, Латвії, Польщі, Естонії і Білорусі Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко, Геннадій Бурбуліс, Петру Лучинський, Вітаутас Ландсбергіс, Станіслав Шушкевич, Арнольд Рюйтель, Валдіс Затлерс, Лєх Валєнса.



Теги:розпад СРСР, Балто- Чорноморський союз


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
0
1
БЧС - альтернатива СНД і ЄС для цих країн.
avatar
2
Це точно. Але її ще не бачать діючі політики, тільки відставні...
avatar
0
3
Просто у нас надто молоді політики, в т.ч. відставні.
avatar