реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Баку чи Астана?

Про новий "майданчик" для переговорів з агресором.

Спочатку Олексій Резніков повідомив що після пандемії українська делегація в ТКГ не поїде до Мінська через ворожу риторику Білорусі щодо України.

Потім голова делегації Леонід Кравчук припустив, що перемовини можуть перенести до Польщі.

Ну в нарешті, головний спікер Арестович міркує вголос: "Польща, я не думаю, що буде підходящим майданчиком для Росії, тому що російсько-польські відносини відомі. Скоріш за все, якщо це відбудеться і ми можемо фантазувати, це буде щось на кшталт Швеції, можливо, або Австрії – країни, яка не є членом НАТО."

А воно якщо подумати, то можна було б і згадати чому, насправді, переговори проводили у Мінську. Тому що деяким учасникам з російського боку, а особливо, бойовикам ОРДЛО, було заборонено в'їзд до багатьох країн, у тому числі й ЄС, через персональні санкції. Їх просто не могли впустити ні до Швеції, ні в Австрію, ні в Швейцарію...

Тому якщо вже й фантазувати про новий майданчик для закордонних відряджень, то обирати доведеться між Казахстаном і Азербайджаном.

Найближчою, найкомфортнішою і найбезпечнішою могла б бути Туреччина - член НАТО Але нам важливіше зберегти проукраїнську позицію Туреччини по Криму й співробітництво у ВПК, а не стимулювати нейтральність Анкари.
Тож залишається Азербайджан із Казахстаном.

Володимир ГОРБАЧ



Теги:Володимир Горбач, російсько - українська війна, мінський процес


Читайте також



Коментарі (0)
avatar