реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Багато хто вважає нас визволителями" - інтерв'ю з окопів

Заступник голови Чернігівського обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка Олександр Шевченко, який зараз є кулеметником другого взводу 41 батальйону територіальної оборони, розповідає нам про ситуацію на Донбасі.

Олександр Шевченко: "Більшість людей втомлені і налякані війною. Але є й такі, що вважають нас визволителями. Жінка в Красному Лимані, біля двору якої ми зупинилися, винесла нам відро абрикосів. А взагалі ми стараємося воду брати тільки бутильовану, бо вже нас навчило, як місцеві труїли. Багато людей, коли даємо гроші за хліб і воду, що їх просимо привезти з магазину, відмовляються навіть гроші брати".

Олександр розповів, що вдень у них безпечно (його підрозділ під Слов'янськом), а вночі пострілюють: "Оскільки у нас нема приборів нічного бачення, то для захисту розставляємо розтяжки з гранатами і коли вони вибухають - стріляємо з усіх видів зброї. Ми не бачимо чи там собака чи людина. Так попався "полковник ДНР" Яровий. Один із наших пообіцяв після війни приїхати і родичам його показати місце захоронення".

Взагалі ж просвітянин відзначає як тут багато умовних братських могил терористів: "Як попало закопані, з такими примітивними хрестами-позначками, по 10 трупів у кожній. А хлопці кажуть, що знаходили й такі, що по 30".

Чомусь пригадалася давня пісня "Поховали москаля, як собаку - видно ноги, видно руки, видно ...вуха". Вона, до речі, популярна в зоні АТО.

Олександр Шевченк підтверджує, що українці навчилися воювати: "З нами йде розвідка і зачищає від посібників терористів - бачив, як вели заарештованих таксиста, що видавав бандитам наших людей, та голову сільради, що агітував за сепаратистський референдум".

Імпровізоване інтерв'ю проведено під час бойового чергування Олександра в окопі: "Оце б тільки дощ не йшов..."

Василь ЧЕПУРНИЙ.



Теги:чернігівська Просвіта, АТО, російсько- українська війна, Слов'янськ, Красний Лиман


Читайте також



Коментарі (0)
avatar