реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Бабусю Марію вбили росіяни

Серце 85-річної Марії Цимбаліст зупинилося 16 березня 2022 року в селі Ягідне на Чернігівщині. Вона 10 днів провела в шкільному підвалі, куди її силоміць на садовій тачці привезли російські окупанти. У підвалі було тісно, бракувало свіжого повітря. Від кисневого голодування самопочуття людей різко погіршувалося.

Коли бабусі Марії теж стало погано, заболіло хворе серце, їй дозволили піти додому. Фактично – піти помирати.
Однак і дому в жінки вже не було: його зруйнували снаряди. Просидівши три дні біля руїн, на холоді, Марія Цимбаліст померла.

Марія була родом зі села Гнилуша. До Ягідного приїхала з двома сестрами, коли мала 15 років. Тоді сюди прибувало багато молоді: у селі відкрилося сільськогосподарське підприємство, людям давали роботу та житло. Там вона й пропрацювала багато років: доглядала за яблуневим садом, обробляла полуницю.

Офіційно Марія Цимбаліст не одружувалася. Певний час жила у цивільному шлюбі. Дітей не мала.

«Баба Марія була така трудівниця. У неї город був красний мов писанка. Вдома, у саду, надворі – завжди прибрано, на столі – смачна їжа. Сама – усміхнена, привітна, активна. Бабуся любила повторювати, що рух – це життя. Ще навіть у 84 роки могла пішки в Іванівку вирушити, а це майже 8 кілометрів. Я приїжджав до неї 24 лютого, привіз продукти. Просив, щоби вона нікуди не виходила, адже почалася війна», – розповів двоюрідний онук загиблої Сергій Бойко.

Марію Цимбаліст поховали в одній могилі із родичкою Марією Бойко, яка також померла під час окупації Ягідного. Майже рік у них був один на двох хрест. Опісля онук Сергій привів до ладу поховання, поставив два хрести.
Із рідних у Марії Цимбаліст залишився двоюрідний онук.

Меморіал: вбиті росією



Теги:концтабір, Ягідне, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar