реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Б’є по кишені. Різдвяні ціни на ринках Чернігова

За останні роки ціни ніяк не можуть стабілізуватися. Дехто навіть припускає, що окремим структурам, навіть і державним, така системність бажана. Вигоди можуть бути різні, але основна та, що за рахунок цінових коливань відбувається процес накопичення грошових коштів певними зацікавленими інституціями. В усякому разі офіційно причини підвищення цін уже названі. І не тільки названі, а й проаналізовані тенденції цього явища.
Так, за даними Держкомстату, в 2010 році порівняно з 2009 р. виробництво картоплі впало на 6,2%, овочів із відкритого ґрунту — на 3,3%. На перший погляд незначне падіння виробництва супроводжувалося більш серйозним зростанням цін: лише за два останні місяці закупівельні ціни на картоплю зросли на 29,6%, а капуста подорожчала на 46,7%.

Як наслідок — сьогодні ціни в Україні вже перевищують європейські: середня вартість капусти білоголової на вітчизняних оптових ринках складає 5 грн за кг, у той час як у Польщі дають 29 євроцентів за кілограм, а це на 28,5% менше, ніж у нас.







Теги:Чернігова, ринок, кошти, Гроші, Чернігів, ринки, ціни, Кишеня, вартість


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
К великому сожалению, это все что мы можем делать. Страна мэнеджеров, а попросту спекулянтов.
avatar
2
Чем Сиверщина и не отличается от своих коллег! Также как и они,что бы отличить червя по осыпи пропускают его через зубы. Если яйца остались,значит самец- опасен, если нет,значит самка - без сильна.
avatar
3
Зайдите на хит-рынок !!! Обалдеете!!!!!!!
avatar