реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Аж на 30 відсотків прогресує туберкульоз!

Генеральний директор обласного медичного центру соціально значущих та небезпечних хвороб Микола Дейкун б'є на сполох: за підсумками 2021 року туберкульоз зріс порівняно з 2020 роком на 30 відсотків!

Загалом, за рік в області туберкульоз виявили у 544 людей, з них 183 випадки лікарсько-стійкого туберкульозу, 10 - у дітей. Померли від туберкульозу 79 людей. За словами Миколи Дейкуна, зростання кількості виявлених хворих пов'язане із роботою пересувного флюорографа. А він, у свою чергу, працює завдяки проекту Агенції США з міжнародного розвитку та Фонду боротьби з туберкульозом.

Микола Дейкун каже: "На сьогодні у нашому закладі постійно лікується 1000 людей, хворих на туберкульоз. З 5 липня 2021 року, завдяки роботі пересувного флюорографа, ми їздимо шістьма маршрутами по області та збираємо в контейнери мокроти".

Зараз триває виявлення хворих у Менській громаді.

З роботою закладу ознайомився голова Чернігівської обласної адміністрації В'ячеслав Чаус (на знімку). Його теж вразили цифри епідемії туберкульозу в області. До речі, саме як епідемію в Україні її визнано офіційно медичною спільнотою, але, на жаль, боротьбі з туберкульозом не приділяється уваги і коштів, як іншій пандемії. "Роботи чимало, але це точно не те, що можна відкласти на потім. Аби пандемію СOVID не змінила пандемія інших інфекційних хвороб" - написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук В'ячеслав Чаус.

"Голос України"

Фото зі сторінки В'ячеслава Чауса.



Теги:Микола Дейкун, В'ячеслав Чаус, Епідемія, туберкульоз


Читайте також



Коментарі (0)
avatar