реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

На Чернігівщині - африканська чума свиней

На території Олександрівського лісництва Добрянської громади під час полювання відстріляно дикого кабана. Згідно з планом протиепізоотичних заходів біоматеріал доправлено до лабораторії. Дослідження підтвердили наявність африканської чуми свиней.

Як повідомив голова Чернігівської обласної державної адміністрації В'ячеслав Чаус, усі необхідні санітарні дії вже проведено. Визначено карантинну зону: епізоотичний осередок знаходиться в ТОВ "Добрянкаінвестліс", у мисливських угіддя Олександрівського лісництва. Це недалеко від україно-білоруського кордону.

"Тішить, що впродовж минулого та на початку цього року єгері Олександрівського лісництва не виявляли трупів диких тварин з підозрою на АЧС. А тому ймовірним джерелом інфекції є дикі свині, які прийшли з інших регіонів у період сезонного гону" - каже очільник ОДА.

Під час виявлення такої хвороби встановлюють дві зони захисту: одну в радіусі трьох кілометрів, інша - 10. Так ось у першій зоні сіл немає, тож вірогідність зараження свійських свиней мінімальна. А в другій села Ловинь, Залісся, Перерост та Чернецьке потрапили в зону нагляду.

В'ячеслав Чаус звернувся до мешканців цих сіл із проханням бути максимально уважними і за найменшої підозри сигналізувати відповідним службам, щоб не допустити поширення хвороби.
"Голос України"



Теги:В'ячеслав Чаус, Епідемія, африканська чума свиней, Добрянка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar