реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Авакова замінять професіоналом

Після інавгурації Петра Порошенка слід очікувати змін в уряді.
На цьому наголосив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.


«Втім, це не означає,що буде перекраяно весь склад Кабміну. Арсеній Яценюк і весь економічний блок на 90% збережуть свої місця. А от ряд міністерств, які було віддано Майдану, скоріш за все змінять своїх керівників. Це в першу чергу стосується Міністерства культури та Міністерства молоді та спорту. Хоча при цьому, керівництво Міносвіти навряд чи будуть міняти. Скоріш за все, буде звільнено Міністра соціальної політики Людмилу Денисову та деяких інших міністрів, близьких до Юлії Тимошенко.

Змін зазнає і силовий блок – в першу чергу буде замінено Арсена Авакова. На його місце, можливо, повернуть Юрія Луценка. При цьому Віталій Ярема може зберегти свою посаду – його вважають близьким до Порошенка політиком.

На своїй посаді може залишитися Гройсман, хоча не виключена його заміна на міського голову Львова Андрія Садового ( в світлі успішних для його партії виборів до Київської міської ради).

Схоже, змінять керівників Мінагрополітики та Мінекології. Хоча це не означає, що ВО «Свобода» не збереже в цьому уряді 3 місця, які в них є. Цілком можлива наступна ротація – свободівці прийдуть на місця, що звільняться в Міністерстві культури і Мінсоцполітики.

Збереження квот для партій-партнерів по Майдану – це необхідна умова для Петра Порошенка, аби домовитися з ВО «Свободою» та «Батьківщиною» про дострокові вибори парламенту. Адже після невдач на київських виборах ці дві партії не дуже активні в плані підтримки перевиборів – є ризик втратити існуючі позиції. Це саме стосується й губернаторів – посади в ключових для «Свободи» регіонах, зокрема, Львівська область, та в деяких для «Батьківщини» (зокрема, Херсонська) можуть зберегтися за чинними головами ОДА. Щодо інших ключових посад (секретар РНБО, голови різних комітетів), то там також слід очікувати появи нових особистостей», - підсумував політолог.

Нагадаємо, лідеру «Правого сектору» було зроблено пропозицію посісти одну з керівних посад в новому складі уряду.



Теги:Правий сектор, уряд Яценюка, Аваков, нові кадри, команда Порошенка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar