реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Архієреєм РПЦ проголосили державного зрадника

Група московських єпископів, що перебуває в розколі із Церквою-Матір'ю - Вселенським патріярхатом, - цієї неділі влаштувала особливий перформанс у захопленому ними козацькому храмі св. Миколая у Ніжені. Громадяни Березовський, Лебідь, Вечеря та инші члени секти РПЦ, проголосили "архієреєм" державного зрадника, активного колаборанта з окупаційним режимом РФ у Криму Костянтина Чернишова.

Костянтин Чернишов - один із тих московських попів, який першим організував 2014 році склад зброї у церкві (в селі Уйутноє). Ще тоді візначений місцевою кримською бандою як "ополченєц". А в Україні внесений до списку сайту "Миротворець" - як посібник окупантів. З того часу не показував носа на материку - боявся арешту.

Тепер ополченєц Костя нічого не боїться. Поїхав на територію Чернигівської єпархії ПЦУ. Й натягнув на себе в Ніжені єпископську митру.

Ніжень - не випадкове місце для цієї акції. Енергійний москвофіл Олег Вечеря, який видає себе за "єпископа Ніженського Климента", тяжко переживає втрату церков у селі Крути, Григорівці, Оленівці - їх паства повернулася до лона канонічної ПЦУ. Час від часу влаштовує демонстративні московські вистави, а нинішня - одна з найнахабніших.

Спокій сходняка московських розкольників у Ніжені забезпечували тітушки й озброєний криміналітет. Виглядає так, що місцеві правоохоронні органи практично паралізовані. А міський голова зберігає промосковський "нейтралітет".

Вітати короваєм (!!) "коронування" ополчєнца приїхав бахмацький бізнесмен, один із лідерів місцевих ветеранів інтервенції в Афганістан Валерій Колоша. З ним же був і "благочинний" московських парафій Бахмача Ніколай Кибалюк, уродженець Тернопілля між иншим.

Чернигівська область - прикордонна. Шабаш московської церковної агентури в Ніжені має викличний характер. Ну а самого "героя" окупації Криму - Костянтина Чернишова - вже давно треба подавати в розшук.

Ростислав МАРТИНЮК






Теги:Ростислав Мартинюк, зрадник, Ніжин, окупація Криму, Онуфрій Березовський, РПЦ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar