реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Архієпископ Кіпрський поминає митрополита Київського

Щойно з повідомлень грецьких джерел стало відомо, що глава автокефальної Кіпрської церкви, архієпископ Хризостом II пом'янув митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, що означає визнання ним автокефального статусу Православної Церкви України.

Архієпископ Хризостом давно висловлювався щодо необхідності визнання української церкви відповідно до Томосу вселенського патріарха Варфоломія I, але на заваді ставали російські гроші та зв'язки, якими обплутана частина єпархії Кіпрської церкви. Сьогоднішній його крок - це реальний крок до визнання нашої церкви Кіпрською церквою, яка займає 10 місце у всеправославному диптиху. Нагадуємо, що наразі українську церкву визнали Константинопольська, Елладська та Олександрійська церкви.

Довідка.
Хризостом II - в миру Іродот Дімітріу-Енглістріотіс, народився 1941 року на Кіпрі. З 1963 року служить у церкві. Навчався в Афінах. 1978 року обраний митрополитом. Архієпископом Кіпру (у греків титул архієпископа вищий за титул митрополита) обраний 2006 року.
Кіпрська церква за переказами заснована апостолом Варнавою, є однією з найдавніших у світі. Автокефальною є з 431 року.Сьогодні має понад 500 храмів і 9 монастирів.



Теги:Єпіфаній, Кіпрська церква, Томос, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar