реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Антон Поляков: "Через рік від "Слуги народу" буде всіх нудити"

- Ви кажете, що керівництво штабів ставило більш слабких кандидатів від «Слуги нарду», щоб провести в Раду умовних «микитасів». Тож ви визнаєте, що без «зеленого» бренду шансів на перемогу у вас і не було?

- Частково завдяки бренду, частково завдяки тому, що ми зробили відкриту кампанію без будь-яких закулісних ігор. У нас на весь округ було три білборди, які я до цього орендував для свого магазину. А так взагалі нічого у нас не було, тільки візитки і буклети. Просто в полі з ранку до ночі, поки сонце не сяде. Наші помічники просто вішалися. Тому я не можу сказати, що повністю через бренд виграв. Всюди робилися соціологічні заміри, яку стартову перевагу дає Зе-бренд і це було від 12% до 45% в різних областях. У нашій області в залежності від округу цей показник був до 15%, незалежно кого ти під цим брендом виставиш – Петю, Васю чи Наташу.

- Вже більше трьох місяців пройшло, як працює цей парламент, але досі, коли дивишся на «слуг», виникає питання «хто всі ці люди?». На своєму прикладі поясніть, як ви потрапили у «ЗеКоманду»? Хто вас лобіював? Чи вас просто хотіли підставити як слабкого кандидата проти грошовитого і впливового забудовника, керівника «Укрбуду» Микитася?

- Скоріше за все, мене вважали слабким кандидатом. З Павлом Халімоном, який тоді керував обласним штабом, ми познайомилися під час президентської кампанії. А ще перед моїм висуванням у нас була цікава розмова з приводу фінансування. Тобто якщо мене висуває партія, чи готовий я профінансувати свою кампанію і чи є в мене спонсори? На що я відповів, що за необхідності знайду кошти. Халімон сказав, що в принципі такої потреби немає, але якщо що, він мені скаже.

Потім я подав через Халімона в центральний штаб папку зі своїми документами на ЦВК, яка дивним чином в принципі з обласного штабу нікуди не виїхала. І коли вже підходила до кінця реєстрація всіх кандидатів, напередодні мені подзвонили з центрального штабу і спитали, чому я не везу документи на висування – причому не по 205-му, де я був довіреною особою Зеленського, і який ми з Халімоном обговорювали, а 206-му. Ну добре: як висувають, то привезу документи завтра вранці. Після того подзвонив Халімон і каже: ти ж підеш, тебе висувають? Я сказав, що згоден без проблем. Він каже: але тільки ти ж програєш, там же Микитась.

- Тобто у вас склалося відчуття, що ваш округ був проданий?

- Те, що робив обласний штаб, в принципі, до цього висновку підштовхувало.

- Кажуть, що Зеленський болісно сприймає критику і зраду. Чи відома вам реакція президента на всю цю історію з вами та Скороход?

- Я його просив про зустріч на фракції, але отримав нуль реакції. Ми ж розуміємо, як йому доносять певні факти, як можуть по-різному подати. Поставити не в тому місці кому або наголос – і ти вже начебто не друг, а ворог. В мене є глибокі сумніви, що він нічого не бачить і не чує. Тут два варіанти: або він вже просто до такої міри не може вплинути на ситуацію, що уникає якоїсь конкретики, або ж він розуміє, як би він не вчинив, то це зіграє просто в мінус йому і фракції.

Якщо раніше я казав, що президент просто в інформаційному коконі, то зараз мені здається, що він просто не в стані якось докорінно змінити ситуацію і розібратися по-справжньому з фракцією, з керівництвом фракції, з партією, з Офісом президента, який під носом робить такі справи, з тим же генпрокурором... Те, що відбувається, явно не вписується в картину, яку я бачив для себе на президентських і на парламентських виборах. Я не міг уявити, що ось таке трапиться.

Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/interviews/anton-polyakov-cherez-rik-vid-brendu-slugi-narodu-lyudey-bude-nuditi-646009.html



Теги:округ 206, команда ЗЕ, Антон Поляков, Слуга народу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar