реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Обставини смерті нардепа Полякова досі невияснені...

Попри те, що досудове розслідування смерті нардепа Полякова триває майже рік, фактичні обставини, за яких вчинено кримінальне правопорушення, повністю не досліджені.

Повідомляється у попередньому звіті Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування смерті (вбивства) народного депутата України Полякова Антона Едуардовича на сайті Рада.

Тимчасова слідча комісія встановила, що проведено неповне розслідування справи про вбивство Антона Полякова, без об’єктивного дослідження всіх обставин смерті, а деякі факти були проігноровані чи спростовані органом досудового розслідування та прокуратурою. Так, за рік досудового розслідування фактично не встановлено коли і яким чином заборонена наркотична речовина, яка стала причиною смерті депутата, потрапила в організм.

"На думку Комісії, така ситуація за фактом розслідування обставин загибелі народного депутата України Полякова А.Е. стала можливою з огляду на те, що органом досудового розслідування упереджено в якості пріоритетної обрано версію про схильність Полякова А.Е. до вжиття наркотичних засобів. Інші версії, у тому числі щодо його навмисного отруєння належним чином не відпрацьовувались", - йдеться у звіті.

Також у звіті йдеться про те, що не вжито жодних заходів щодо встановлення можливої причетності до смерті осіб з якими контактував Антон Поляков напередодні своєї загибелі. Комісія направляла звернення про притягнення винних осіб до відповідальності Генеральному прокурору, на що отримала відмову.

"Дані дії, здійснені органом прокуратури та органом досудового розслідування на початковій стадії досудового розслідування, а саме не вжиття будь-яких заходів, передбачених законодавством України, що посприяло виїзду даних осіб за кордон, а саме до російської федерації. На даний час ситуація, що склалася, унеможливлює притягнути останніх до кримінальної відповідальності та провести з ними слідчі (розшукові) дії", - повідомляється в документі.

Відповідно є необхідність у проведенні певного обсягу додаткових слідчих та процесуальних дій з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин смерті нардепа Полякова.

"Є необхідність звернутися до органів державної влади, а також інших іноземних установ з приводу з’єднань абонентів ймовірно причетних до вчинення даного кримінального правопорушення, що дасть відповіді підтвердження або спростування факту умисного вбивства вищезазначеними особами; проведення додаткових слідчих (розшукових) та негласних слідчих (розшукових) дій у співпраці з НАБУ, ДБР та СБУ та процесуальних дій", - пишеться у звіті.

Тож ТСК пропонує народним депутатам у закритому режимі обговорити попередні висновки та продовжити роботу Тимчасової слідчої комісії до 17 травня 2023 року.

Раніше повідомлялось, що в організмі померлого народного депутата Антона Полякова окрім метадону й алкоголю, знайшли димедрол, який підсилює дію наркотиків.Згодом народна депутатка Ганна Скороход в етері телеканалу "Україна 24" озвучила свою версію смерті Антона Полякова. Жінка впевнена, що його вбили.

Галина КОРОЛЬ, "Чернігів Сіті"



Теги:Антон Поляков, округ 206, Коломойський, Галина Король, Слуга народу


Читайте також



Коментарі (0)
avatar