реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Антиєврейське підгрунтя революції в Тунісі

Коли ЗМІ повідомляли про розгортання народних протестів, то наводилися лише якісь загальні сентенції – грабують будинки багатіїв, магазини та ін. Але наглухо мовчали про те, що активна фаза спротиву почалася з розгрому будинків та бізнесу осіб єврейської національності, яких в Тунісі (переважно в столиці) проживає близько 1500 осіб.

На кількох сайтах інформація про це з’явилася, але дуже швидко зникла. Просочилася також інформація, що Ізраїль намагається «евакуювати» своїх співплемінників, але робить це тихо, без звичних завивань про «антисемітизм». Бо скажи про нього, і доведеться пояснювати, в чому ж причина такого несподіваного «спалаху ненависті» до представників «найгуманнішого з народів» в «найдемократичнішій арабській країні».

Коли 14 січня Бен Алі тікав з країни, разом з ним її залишили близько 100 осіб, серед яких в основному олігархи, в тому числі й «неарабського походження». Саме олігархічний клан Трабелсі (від прізвища дружини Бен Алі), в повній згоді зі своїми єврейськими партнерами по бізнесу та західними колегами по впровадженню демократичних «цінностей», багато років у повній відповідності з західною моделлю демократії та капіталізму концентрував у своїх руках економічний потенціал країни, узурповував владу за допомогою демократичних процедур парламентаризму та доводив народ до зубожіння.

Те що відбувається в Тунісі зовсім не є наслідком «недотримання демократичних стандартів», якраз навпаки – з усіх країн третього світу Туніс Бен Алі був зразком демократії та капіталістичної моделі, парламентаризму та вільного ринку, терпимості до чужинців та західних впливів.

Двадцяти років цілком вистачило, щоб капіталізм і демократія, місцевий мафіозний клан та єврейські олігархи, довели країну до повного хаосу та економічного краху. Втім, «вільним» ЗМІ зручніше засипати нас потоками пафосних реляцій про «чергове торжество демократії».Народний Оглядач




Теги:сіоністи, Туніс, олігархи, євреї


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
В Тунисе произошло восстание. Почему это произошло?
Средства массовой информации по-разному комментируют произошедшее событие. Кто-то называет причиной революции публикации сайта Wikileaks, в которых раскрываются связи власти с мафией. А некоторые – говорят об экономическом кризисе в стране. Большинство населения Туниса – это люди 30 лет, среди которых значительно вырос уровень безработицы. А всё, как пишет «Народний Оглядач» началось так.
«Все почалося в грудні, коли до того нікому не відомий молодий чоловік, який закінчивши університет протягом п’яти років не міг знайти собі роботу здійснив акт самоспалення.
Щоб вижити він був змушений торгувати фруктами, але в грудні поліція відібрала в нього візок з товаром, мотивуючи це відсутністю ліцензії. Доведений до відчаю М. Буазізі 17 грудня здійснив самогубство, а 4 січня 2011 р. він помер у лікарні від численних опіків. Його смерть збурила туніське суспільство і спричинила масові акції протесту, що призвели до повалення влади президента Бен Алі.»
Наш украинский писатель, Панас Мирний, я думаю, выразил бы причину этого восстания такими б словами: «Хіба ревуть воли, як ясла повні»
Да и вправду – что простому человеку, прежде всего надо – еда, крыша над головой и мир. И, в основном, он будет доволен. Но не дают ему капиталисты даже этого. Вот он и хватается за вилы и булыжники. И не важно, бедному человеку, какой национальности твой «гнобитель» - все они одинаковы. Пора это некоторым людям понять, и не вешать лапшу на уши народу.
avatar