реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Анатолій Гриценко: “Реформи” від регіоналів — це повернення до казарменого соціалізму”

У вівторок в Чернігові побував з візитом голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони, недавній кандидат у Президенти Анатолій Гриценко. Як один з лідерів опозиції, він дав досить критичну оцінку новій владі, а як колишній міністр оборони говорив по-військовому чітко й точно.

Відповідаючи на запитання про перші сто днів роботи нової влади, Гриценко зазначив, що команді регіоналів вдалося відійти від тої крайності попередньої влади , коли там точилися нескінченні чвари, конфронтація. Але натомість маятник хитнувся в інший бік — по суті, до казарменого соціалізму радянського зразка. За перші 100 днів Янукович не подав у парламент жодного законопроекту на підтримку своєї ж виборчої програми, своїх обіцянок, які, схоже, й не збирається виконувати. В економіку запроваджується радянські методи не ринку, а ручного управління. Це ще раз підкреслило прийняття нової редакції Податкового кодекс у, який вибудовує мало не поліцейську економіку. \Відтак ні про який нормальний розвиток бізнесу, і великого, і малого й середнього, не може бути й мови.

Натомість в зовнішній політиці влада відверто орієнтується лише на Росію. В тому числі і в економіці. Нічого доброго не несе нам і нашестя російського капіталу. По-перше, Росія давно вже відстала від світу в плані технологій. По-друге, тут панує не нормальна ринкова, а олігархічна економіка, з її корупцією, нехтуванням законами. Цього вистачає і у нас, а тепер додаватиметься ще й з Росії.

Подібне і з дотриманням прав і свобод громадян, ситуацією зі свободою слова. Коротше, нова влада , окрім балачок про реформи, на щось більше не здатна. Хіба що діяти за радянськими рецептами десь 70-х років.

Петро АНТОНЕНКО.




Теги:партія Гриценка, реформи Азарова, Гриценко, Чернігів, О.Ломако


Читайте також



Коментарі (0)
avatar