реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Алкоголь у смертності займає тільки друге місце

Упродовж І півріччя п.р. в області 629 осіб загинули від отриманих травм, з них – 99,5% від побутових.
Найбільше смертей трапилося в результаті навмисних самоушкоджень. Від цієї причини загинули 174 особи (27,8% загальної кількості загиблих у побуті), що на 10,3% менше, ніж рік тому.
Друге місце посідають випадкові отруєння алкоголем (116 осіб, або 18,5%), кількість яких, порівняно із січнем–червнем 2009 року, зменшилася на 35,2%.
На третьому місці – нещасні випадки, повязані з транспортом, від яких загинули на чверть менше людей, ніж рік тому, – 56 осіб (8,9%) проти 74 (9,1%). Близько третини загиблих (17 осіб) – пішоходи.
Наступні – нещасні випадки, спричинені дією диму, вогню та полум’я (50 осіб, або 8,0%). Проти січня–червня минулого року кількість загиблих від цих нещасних випадків зменшилася на 20,6%.
Значна кількість людей загинула в результаті випадкових утоплень – 47 осіб (7,5%) проти 59 (7,3%) у січні–червні минулого року.
Напади з метою вбивства чи нанесення ушкодження стали причиною загибелі 42 осіб (6,7%), що на чверть менше, ніж рік тому.
У той же час збільшилася кількість загиблих від випадків ушкодження з невизначеним наміром (47 осіб проти 44 минулого року).

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:смертність, алкоголь


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Біда в тому що коли говорять про смертність від алкоголю, мають на увазі лише безпосередньо отруєння алкоголем, і то - сурогатним. А як щодо хвороб серцево-судинної системи, що начебто невідомо звідки беруться? А як щодо (скажімо грубо приблизно) половини вбивств, третини нещасних випадків, третини смертельних ДТП і т.д.???
avatar
2
А ті самі "самоушкодження" - вони що, на тверезу голову робляться, га?
avatar