реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Актуально. Соціальна державна допомога

До Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» внесено зміни щодо забезпечення прожиткового мінімуму. Для наших читачів роз’яснення надає начальник відділу соціальних і адресних виплат Головного управління праці та соціального захисту населення Чернігівської облдержадміністрації Олена ЛУСТА:

— Розмір державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім’ї та середньомісячним сукупним доходом за попередні шість місяців перед місяцем звернення.
У поточному році у відповідності до Закону «Про державний бюджет на 2011 рік» рівень прожиткового мінімуму для призначення відповідної допомоги відповідно до Закону «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» встановлено (у відсотковому співвідношенні):
— для працездатних осіб — 21 відсоток;
—для дітей — 50 відсотків;
— для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів — 75 відсотків відповідно до прожиткового мінімуму.
Рівень забезпечення прожиткового мінімуму змінюється чотири рази на рік: перший раз зміни відбулися в січні, наступні плануються у квітні, жовтні та грудні.
На сьогодні (до квітня) прожитковий мінімум становить:
— для працездатних осіб — 197,61 грн;
— для дітей віком до 6 років — 408 грн;
— для дітей віком від 6 до 18 років — 488,50 грн;
— для осіб віком від 18 до 23 років — 470,50 грн;
— для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів — 562,50 грн.
Розмір державної соціальної допомоги не повинен перевищувати 75 відсотків від рівня забезпечення прожиткового мінімуму для сім’ї. Також законом передбачено, що розмір державної соціальної допомоги збільшується для кожної дитини віком від 3 до 13 років на 60 грн, від 13 до 18 років — на 100 грн.




Теги:Чернігівська облдержадміністрація, адресні, виплати, Головне управління, соціальні, Олена ЛУСТА, населення, праці та соціального захисту


Читайте також



Коментарі (0)
avatar