реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Ахтеме, чекаємо з перемогою і кіношедеврами!

11 грудня виповнилося 50 років відомому режисеру, актору театру і кіно, сценаристу, члену Європейської Кіноакадемії, лауреату театральних і кінопремій, премії імені Василя Стуса, директору в Кримський дім, а нині і захиснику України

Ахтем – один з найпопулярніших в Україні акторів, режисерів та сценаристів, який співпрацював з багатьма культовими постатями світу кіно. Він зняв відомі фільми: “Кіборги”, “Захар Беркут”, “Чужа молитва”, “Хайтарма”, "Номери". У прокаті 22 лютого 2023 р. з'явиться воєнна драма Ахтема Сеітаблаєва "Мирний-21" про опір прикордонників Луганщини влітку 2014.

"Ця війна, яка триває ось уже 9 років - це протистояння світоглядів, цивілізацій, війна між Мордором та найбільш гармонійним із відомих способів співіснування людей - демократією та демократичними цінностями.", - Ахтем Сеітаблаєв про війну.

Це людина, яка у багатьох асоціюється зі справжнім Кримом та чия громадянська позиція заслуговує на повагу. Він є творцем справжнього мистецтва, яке не залишає байдужими глядачів як в Україні, так і по всьому світу.
Він одним із перших розповів Україні в програмі «Хоробрі серця» про її синів, які на початку війни стали на захист нашої Батьківщини.

" Минулого року двоє наших бійців виготовили до дня мого народження жетон із моїм іменем і гравіюванням української символіки на звороті. Коли я намагався їм зателефонувати, щоб подякувати, то дізнався, що вони обоє загинули. Відтоді я жетон не знімаю, і в найважчі хвилини відчуваю, що ці хлопці поруч зі мною, мене оберігають."

У прокаті 22 лютого 2023 р. з'явиться воєнна драма Ахтема Сеітаблаєва "Мирний-21" про опір прикордонників Луганщини влітку 2014 р. "Цей фільм важливий для нас. Ми присвячуємо це кіно загиблому Паші Лі, який грає у нашому фільмі капітана Осіріса і для якого ця роль стала останньою. Присвячуємо всім воїнам, які виборювали свободу та незалежність України останні 9 років. Всім захисникам та захисницям нашої країни, які змінили своє життя заради нашого мирного майбутнього.", - сказав Ахтем Сеітаблаєв.

Ахтем до повномасштабної війни завжди відвідував наших захисників на Сході. На Донбас переважно їздив разом з Адою Роговцевою.

Зараз він є начальником служби зв'язків зі ЗМІ 241-ї окремої бригади ЗСУ!
Дякуємо вам, Ахтеме! Бажаємо Ахтему повернутися живим і здоровим з Перемогою та створювати й подалі нові кіношедеври!

Олександр ТУРЧИНОВ



Теги:Ахтем Сеїтаблаєв, Олександр Турчинов, окупований Крим, українське кіно


Читайте також



Коментарі (0)
avatar