реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Айкідо у Прилуках

Грація та величність. Мужність і витривалість. Із подивом і захопленням ловиш кожен рух. Східне бойове мистецтво, що полонило весь світ, – Айкідо!

Її впізнала одразу: струнка, із шаленою енергією та запальною іскрою в очах. Світлана Нестерко вкотре збирала своїх учнів на тренування.

Дванадцять років присвятила вона Айкідо - це не так уже й багато для великого спорту. Але вже підкорено високі вершини. Можемо пишатися своєю краянкою: пані Світлана – володарка чорного поясу (2-й дан)! Цей титул серед жінок мають лише кілька спортсменок в Україні.

Як досягти таких успіхів? Про це запитую у пані Світлани.

- Ще зі школи займалася легкою атлетикою, брала участь у різних спортивних змаганнях. Одного разу, мені тоді було сімнадцять, шкільна подруга запросила із собою на тренування з Айкідо. Відтоді воно невід’ємна частина мого життя. Щоправда, маю ще одну професію – перукар.

- Що спонукало Вас відкрити школу Айкідо в Прилуках?

- Хотілося поділитися своїми вміннями і знаннями. У 2002 році за підтримки Олега Колейка створила у місті власний Айкідо-клуб. Спочатку заняття проходили у підвальному приміщенні на вулиці Вокзальній. Щиро раділа, бо охочих оволодіти мистецтвом Айкідо було чимало. Та через 2 роки склалася прикра ситуація зі спортзалом - ми залишилися без приміщення для тренувань. Однак на допомогу прийшов отаман куреня ім. Івана Сірка Роман Зінченко, на той час – голова спортивної міськрайонної громадської організації "ТОРНАДО". Завдяки йому проблему з приміщенням швидко вирішили.

Узагалі рік 2004-й для мене знаковий: я отримала чорний пояс (1-й дан), увійшла до складу дирекції "ТОРНАДО".
Тепер маю три спортзали: у гімназії №5, школі №6 і ЦТДЮ. Під моєю опікою усього 80 дітей віком від 5 до 16 років. Прагну удосконалити свої знання, вивчаючи новий напрямок – Іайдо. Це фехтування мечем, палицею. У Прилуках майстрів з даного виду бойового мистецтва ще немає.

- Що нового приносить Айкідо в життя людини?

- Особисто я стала більш стриманою, впевненою, дисциплінованою. Мій запальний від природи характер змінився у кращий бік.

- У Вас на заняттях ідеальна дисципліна. Як вдається знайти спільну мову з учнями, адже всі вони різного віку?

- Неможливо щось вивчити, коли немає порядку. Тому дисципліна – наш ключ до успіху. Як вдається її тримати? Сама дивуюся. Певно, це талант!

- Як часто Вас запрошують на показові виступи, майстер-класи?

- Показові виступи – це не просто красиві рухи. Так ми пропагуємо здоровий спосіб життя, залучаємо молодь до занять спортом. Нерідко беремо участь у фестивалях, семінарах. Наприклад, торік у вересні наш ПМСК "ТОРНАДО" запросили на Чернігівський фестиваль бойових мистецтв. Зі старшими своїми учнями у лютому цього року брала участь у Міжнародному семінарі з Айкідо, де проводили майстер-класи видатні сенсеї Таїланду та Румунії. Зовсім недавно була запрошена на Чернігівське ТБ. Там розповідала про свій Айкідо-клуб для "Документального циклу бойових мистецтв Чернігова та області".
Популярні ми і в Прилуках. Без участі "ТОРНАДО" не проходить жодне свято у місті.
І самі вміємо свято влаштувати! За моєї ідеї, сприяння голови міської організації ФСТ "Спартак" Петра Дяченка та Романа Зінченка, підтримки міського голови Юрія Беркута у лютому 2010 року організували власний І Всеукраїнський фестиваль бойових мистецтв, що пройшов з великим успіхом, адже презентував глядачам багато нових видів бойових мистецтв.
Приємно зустрічати однодумців. Так, наприклад, у Варві теж цікавляться Айкідо. За сприяння Варвинської держадміністрації та приватного підприємця Юрія Бабенка (ТОВ ТВП "Мрія") незабаром там буде проведено майстер-клас з Айкідо на природі.
Принагідно хочу подякувати тим, хто не байдужий до мистецтва Айкідо, залюбки підтримує його. Це, окрім Романа Зінченка і Петра Дяченка, наші спонсори - Оксана Засіменко (ТОВ "Рітс"), Веннадій Канигін (магазин "Спорт Лайн") і Сергій Булавка (магазин "Спектр").

- У Вас стільки справ щодня! Чи встигаєте приділяти належну увагу родині?

- Маю трирічну донечку, тому доводиться встигати все!

- Її також хочете залучити до Айкідо?

- Звичайно! Уже зараз помічаю її спортивний хист. Але остаточний вибір за нею.

- Цікаво, маєте якесь іще спортивне захоплення?

- У вільний час граю у волейбол, баскетбол, теніс. Завжди у русі! Планую розширити свій Айкідо-клуб. А ще восени збираюся відкрити старшу групу з Айкідо. Запрошую всіх, віком від 15 років, хто бажає навчитися дивовижному мистецтву бою!

Вікторія Ляльченко, студентка Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу

www.Град Прилуки




Теги:Прилуки, айкідо, Світлана Нестерко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar