реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

А люди хворіють на алкоголізм

За підсумками І півріччя п.р. зовнішні причини смерті традиційно займають третє місце в загальній структурі причин смертності населення області (після хвороб системи кровообігу та новоутворень).

З початку року в області зареєстровано смерть 10951 особи. Кожний сімнадцятий (629 осіб) загинув від отриманих травм, з них – 99,5% від побутових.

За рік кількість загиблих у побуті зменшилася на 22,6% (як у міських поселеннях  на 20,6%, так і в сільській місцевості  на 24,1%).

Рівень смертності від побутового травматизму склав 114,0 випадки в розрахунку на 100 тис. жителів, причому в сільській місцевості (170,8) він удвічі вищий, ніж у міських поселеннях (79,9).

Близько чверті випадків загибелі людей у побуті (142) сталася в містах обласного значення: Чернігів, Ніжин, Прилуки. Рівень смертності від цих причин характеризується значними територіальними відмінностями й коливається від 57,1 померлих на 100 тис. жителів у м. Ніжині до 201,7 - у Корюківському районі.
Доволі часто причиною різних нещасних випадків є зловживання алкогольними напоями – третина загиблих перебувала в стані алкогольного сп’яніння.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:травматизм, кошти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar