реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

800-річчя нашої землячки святкували без неї

Митрополит Воронезький і Борисоглібський Сергій (Фомін) очолив 1 жовтня Божественну літургію в Преображенському соборі суздальського Спасо-Евфімієва монастиря з нагоди 800-річчя з дня народження преподобної Євфросинії Суздальської, дочки чернігівського князя-мученика Михайла.

Як повідомляє кореспондент "Порталу-Credo.Ru", митрополиту співслужили архієпископ Володимирський і Суздальський Євлогій, єпископи Острогожський Андрій і Муромський Ніл, близько 15 священиків і 5 дияконів. У храмі, який належить музею, молилися насельниці жіночих монастирів Володимирської єпархії, учні православних гімназій, представники міської адміністрації - всього близько 100 чоловік

Урочистості 1 жовтня планувалися у Володимирській єпархії РПЦ МП як день перенесення мощей преподобних Євфимія і Євфросинії Суздальських, які повинні бути вилучені у РПАЦ за рішенням Володимирського арбітражного суду. Однак через велику кількість суперечностей в судовому рашен і через відсутність ідентифікації мощей та невизначеності їх місцезнаходження виконання цього рішення утруднено.

Як розповіли "Порталу-Credo.Ru" насельниці Різоположенського монастиря РПЦ МП в Суздалі і деякі паломниці, пов'язані з Боголюбським монастирем Володимирської єпархії, за їхніми відомостями, мощі у "розкольників" вилучені та знаходяться або у Володимирському єпархіальному управлінні РПЦ МП, або в теруправлінні Росмайна. Яких-небудь конкретних термінів переміщення мощей в монастирі співрозмовниці Порталу не назвали. Також їм нічого невідомо про те, чи відбудеться в нинішньому році візит Патріарха Кирила (Гундяєва) у Володимирську єпархію. Черниці, за їхніми словами, цілком задоволені тим, що РПАЦ передала їм у свій час частинку мощів преподобної Євфросинії, і вважають, що кампанія з вилучення мощей, дестабілізуюча обстановку в Суздалі і у Володимирській єпархії, проводиться "за вказівкою з Москви".
Портал- кредо. ру



Теги:РПЦ, чернігівські святі, РПАЦ, Єфросинія Суздальська


Читайте також



Коментарі (0)
avatar