реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

600 чернігівців вийшли зі свічками проти темряви диктатури

На заклик обласного штабу національного спротиву більше 600 чернігівців сьогодні вийшли на Красну площу міста протестувати проти введення диктатури режиму Януковича.

Мітингарі пройшли до обласного управління МВС - на чолі коли були уповноважений координатор ГО "Майдан" Олександр Бондарєв та священик Катерининської церкви о. Євген Орда.

Саме він і відслужив під обласною міліцією літію за убієнними захисниками демократії в Україні - "Сергієм, Михайлом та невідомими, один ти, Господи, їх імена знаєш".

Керівник прес- служби обласного УМВС полковник Сергій Бриль наголосив, що оскільки нема заяви на проведення мітингу - то він незаконний і його організатори будуть відповідати. Люди висловили готовність показати свої паспорти і заплатити штраф. Але дивно, що обласне УМВС виставило для цієї місії керівника прес- служби, що є невластивим для його посади. А де подівались заступники начальника УМВС? Чи всі у Києві на майдані?

Виступив Василь Чепурний, голова обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, який заявив, що ці свічки - це не тільки данина пам'яті жертвам режиму Януковича, але й світло проти диктатури: "Світло розганяє темряву і ми сьогодні цими свічками заявляємо - не боїмося диктатури! Мені подобається лозунг, який був тут, під міліцією - "Україна - не Донбас, не злякаєте ви нас!". Голова "Просвіти" наголосив: "Янукович, який від сьогодні не має права називатися президентом моєї держави, привітав нас, українців, з Днем соборності кров'ю і смертями".

Редактор сайту "Події і коментарі" Павло Пущенко оприлюднив інформацію про танки на станції Чернігів- Північний та повідомив про вихід семи членів Громадської ради при ОДА з її складу.

Депутати міської ради Олег Русін та Вячеслав Лебідь закликали не боятися диктатури і сміливо виступати проти беззаконня влади.

Під обласним управлінням МВС чернігівці залишили кілька свічок в пам'ять про жертв режиму Януковича.

Великою колоною, яку підтримували сигналами деякі водії, чернігівці пройшли до пам'ятника Борцям за волю України біля Катерининської церкви. По дорозі покричали "Відставка!" голові Чернігівської обласної адміністрації Володимиру Хоменку, хоча. як на мене, це кращий керівник при цій владі і цьому президентові.

Біля намету московської церкви, встановленому незаконно, всупереч рішенню судів, покричали "Геть московського попа!" А молоді хлопці - міліціонери охороняють це брудне явище міжконфесійної ворожнечі, замість припинення беззаконня - міліція його охороняє.

Біля пам'ятника стало відомо, що знайдено тіло ще одного вбитого - Юрія Вербицького, що був викрадений разом з Ігорем Луценком. Його знайдено мертвим. Кривавий рахунок режиму триває... Чернігівці вшанували його пам'ять хвилиною мовчання.

Активістам ГО "Майдан" були вручені членські посвідчення.






































Теги:Майдан, режим януковича, Просвіта, Чернігів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Нахабність міліції переходить всі межі!
avatar