реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

57 років безперервного служіння

Священномученика Макарія, коли він планував їхати з Вільно до Києва у 1497 році, вмовляли і переконували не їхати, бо сама дорога і перебування у кафедральному місті були небезпечними для життя святителя, лідера українських православних християн. На це їм святитель Макарій відповів: «Митрополит Київський мусить бути в Києві» і поїхав, бо дієва віра, вірність Богу і Церкві, жертовна любов до пастви.

24 лютого 2022 року.
Америка телефонує Патріарху Філарету: " Ваша Святосте, ми Вас готові прийняти, чекаємо, приїжджайте, Ви повинні бути в безпеці..."

Дзвінки із західних областей України, наші вмовляння: "Ваша Святосте є велика небезпека для Києва. На Західній Україні чекають..."

Патріарх всім твердо і спокійно відповів: "Я Патріарх Київський, повинен бути з паствою, я буду у Києві" і поїхав до Володимирського собору служити молебень за Україну і перемогу українського війська.

Сьогодні 57 років архієрейського служіння Святійшого Патріарха Філарета на Київській кафедрі.

14 травня далекого 1966 року, саме у день пам'яті священномученика Макарія, владика Філарет був призначений архієпископом Київським і Галицьким, Патріаршим Екзархом всієї України та з того часу в сані архієпископа, митрополита, а з жовтня 1995 року – в сані Патріарха несе своє служіння в Українській Церкві на столичній кафедрі. За всю понад тисячолітню історію Української Церкви – це найдовший період неперервного служіння на Київському престолі.

57 років він смиренно звершує святу Євхаристію і проповідує Христа Воскреслого у Володимирському соборі!!!
Просто неймовірно!
Слава Тобі, Боже наш, Який творить чудеса, слава навіки!

о. Олександр ШМУРИГІН



Теги:патріарх Філарет, українська церква, святий Макарій, Олександр Шмуригін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar