реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

48 га земель дослідного господарства відчужили незаконно

ДП «Дослідне господарство «Іванівка» Національної академії аграрних наук України зазнало збитків на суму 770 тис. грн через незаконне відчуження земель.

Це встановила ревізія окремих питань фінансово-господарської діяльності державного підприємства за 2010 — 2012 роки, проведена Державною фінансовою інспекцією в Чернігівській області.

Фінансові інспектори встановили, що земельна ділянка загальною площею 48 га, розташована на території Миколаївської сільради (Борзнянський район), була вилучена з ДП “Дослідне господарство “Іванівка” і передана сільській раді, а згодом — фізичним особам для ведення особистого селянського господарства та випасання великої рогатої худоби.

Підставами для такого «акту милосердя» стало клопотання Чернігівського інституту агропромислового виробництва УААН і Постанова Президії УААН «Про вилучення землі з землекористування ДП «ДГ «Іванівка».

Спеціалісти фінінспекції нагадали керівництву дослідного господарства, що згідно з законом України «Про розмежування земель державної і комунальної власності» землі, надані в постійне користування науковим установам, державним підприємствам, дослідним господарствам та іншим організаціям НААН України, відносяться до земель державної власності. Крім того, Земельний Кодекс України передбачає, що земельні ділянки, які використовуються для забезпечення діяльності державних галузевих академій наук, не можуть передаватися в комунальну та приватну власність.

Таким чином, відчуження 48 га сільгоспугідь в цьому випадку було неправомірним. І наразі керівництво ДП «ДГ «Іванівка» має усунути виявлене порушення. Благо, що люди ще не встигли приватизувати одержані ділянки.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Борзнянського району.

Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



Теги:ДФІ, відчуження земель, Іванівка, Борзнянський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar