реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Будинок від британської родини

Родина Пилипенків з шести осіб у розбитій росіянами Іванівці отримала модульний будинок від британської сім’ї.

Олександр та Алла Пилипенки жили в при чернігівському селі Іванівці у власному двоповерховому будинку, але на початку березня російські окупанти його знищили. Відтоді мешкали у друзів, знайомих чи сусідів. Їхня історія настільки вразила родину із Британії, що та вирішила допомогти, подарувавши тимчасовий модульний будинок.

Британці порахували: вартість такого будинку для них склала оплату електроенергії за три місяці. Вартість такого будинку – 20 тисяч доларів. Заодно можемо зрозуміти скільки британці платять за електроенергію…

Будинок складається із чотирьох модулів. Він повністю готовий до проживання та не потребує додаткових вкладень для комфортного перебування: оснащений побутовою технікою, під’єднаний до комунікацій та розрахований щонайменше на 10 років. Змонтували його поруч зі зруйнованим. Щойно сім’я Пилипенків отримала ключі від свого будинку.

Проєкт реалізував соціальний стартап Tera Monada у співпраці з громадською організацією «Сімейний сад» за підтримки Чернігівської ОВА, Іванівської громади та сприяння ГО «Активне суспільство України». Партнерами виступили компанії Fiori, Avangard, Johanniter-Unfall-Hilfe, Tasuleasa Social.

На урочистому відкритті будинку керівниця соціального стартапу Tera Monada Марія Шиян розповіла, що це робота не одного дня. Адже щоразу, спілкуючись із потенційними донорами, доводиться пояснювати, наскільки важливе фінансування подібних ініціатив як для України загалом, так і окремої родини, якій нема куди повертатися. Такі індивідуальні конструкції мають певні переваги — люди вдома, можуть працювати і поступово відбудовувати зруйноване. В результаті громада, як і її економіка, продовжуватиме розвиватися.

Взагалі в Іванівській громаді ще 147 родин потребують тимчасового житла через бойові дії, що були під час оборони Чернігова.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
Фото департаменту інформаційної політики Чернігівської ОВА.



Теги:Україна - Великобританія, оборона Чернігова, Іванівка, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar