реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

45-й ранок Широкої війни

Він прийшов після дощу. А дощ вицигикував по бляшаних підвіконнях, він мірно й сильно бив по дахах і вікнах, шумом своїм покривав інші, криваво-краючі звуки російських снарядів та авіанальотів, що були недавно; були, але завдяки методичній волі всепоглинаючого дощу - наче їх уже й не було. Психотерапія дощу.
Звісно, росіяни не дають забути про війну - підлий удар по вокзалу у Краматорську, де люди хотіли евакуюватися. Загиблих - 52, поранених - 109. Міжнародний трибунал над Росією має бути обов'язково, але людей, наших українських людей, не повернеш.
Чернігів оживає і електропостачання вже доходить до районів, які не мали його з 10 березня. Тягнуть електрику і до пошкодженого Нового Білоусу. Але ходити по місту треба як по гострому склу - в прямому смислі, адже скло не тільки під ногами, але й сиплеться зверху від подувів вітру. Вода доходить вже до третіх поверхів, а керівник "Чернігівводоканалу" Сергій Малявко публікує другий список дезертирів, які покинули критично важливу інфраструктуру міста. Війна виявляє і проявлює всіх.
У Чернігові після окупантів прийшла інша біда - мародери лізуть в розбиті вітрини магазинів і у квартири, не боячись ні Бога, ні вибухівки. Поліція не може встерегти всіх.
Маріуполь досі бореться і скажемо прямо, що захисники приречені бути смертниками. Під окупацією лишається Херсон і майже вся область. Бої йдуть за Олександрівку, яка на межі Миколаївської і Херсонської областей. У Мелітополі кацапи змародерили конвой гуманітарної допомоги, дякуючи віце-прем'єрці Верещук, та тримають 8 автобусів, які мали евакуювати людей. Обстріли Луганської та Донецької областей, бої в Попасній і Рубіжному. Загальне число вбитих росіян у цій Широкій війні уже перевищило 19 тисяч, але вони лізуть і лізуть, як таргани на чисте...
...І ранок був, і день черговий почався і був він 45-им днем Широкої української війни. Не знали українці Божого плану щодо себе, але відчували, що не самі, покинуті, в цьому немилосердному світі, і просили Пана Бога не стримувати Божого гніву на підлих російських виродків, що прийшли зруйнувати український світ.

Василь Чепурний



Теги:дощ, Чернігів, широка війна, Краматорськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar