реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Росіяни вбили українську письменницю

Письменниця Вікторія Амеліна, яка 27 червня зазнала поранення при обстрілі Краматорська російськими військами, померла 1 липня в лікарні Мечникова у Дніпрі. Про це повідомляє Український ПЕН.

Вікторія Амеліна народилася 1 січня 1986 року у Львові. 2014 року вийшов її дебютний роман "Синдром листопаду, або Homo Compatiens". Книжка ввійшла в десятку найкращих прозових видань за версією премії "ЛітАкцент року – 2014". Твори Амеліної публікувалися в перекладах польською, чеською, німецькою, нідерландською та англійською мовами. Нещодавно роман "Дім для Дома" було перекладено іспанською мовою. У 2021 році Вікторія стала лавреаткою літературної Премії імені Джозефа Конрада-Коженьовського.

27 червня членкиня Українського ПЕН Вікторія Амеліна, перебувала у Краматорську разом із делегацією колумбійських журналістів та письменників. Ресторані Ria Lounge, у якому вони вечеряли, зазнав ракетного обстрілу з боку російських агресорів. Вікторія дістала тяжкі поранення.

«Лікарі та парамедики у Краматорську та Дніпрі робили все можливе, щоб урятувати її життя, але, на жаль, поранення було смертельним. В останні дні життя Вікторії поруч із нею були її рідні та друзі», - повідомили в ПЕН.

Натомість росіяни повідомили, що ударом по ресторану у Краматорську вбили двох генералів і 50 офіцерів...



Теги:російський менталітет, широка війна, Вікторія Амеліна, Краматорськ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar