реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

20- річчя чернігівського земляцтва в Києві

Ювілейне, двадцяте зібрання членів чернігівського земляцтва зібрало в Києві велику кількість киян - колишніх чернігівців та гостей з Чернігівщини.

Численні делегації та гості оглянули виставки, підбили проміжні підсумки роботи організації та отримали добру нагоду поспілкуватися й налагодити зв’язки. Також у ході зустрічі відбулася традиційна церемонія підписання угоди про співпрацю між Чернігівською обласною державною адміністрацією, Чернігівською обласною радою і Радою товариства «Чернігівське земляцтво у Києві».

Більш ніж годинний фільм про роботу земляцтва, зроблений хаотично і непродумано, все ж показав велику роботу наших земляків, що не забувають про малу біатьківщину. І, певно, митрополиту московського патріархату Амвросію було доволі мулько дивитися той фільм, бо його конкурент із Київського патріархату - архієпископ Євстратій у фільмі відкриває храми і освячує каплиці.

Земляцтво - то неполітична організація. Але коли виконувався Гімн України, то на сцені було добре видно, як співали перший голова Руху Валерій Сарана, нинішні очільникаи області Валерій Куліч та Ігор Вдовенко, голова земляцтва Віктор Ткаченко, як прикладав руку до серця письменник Юрій Мушкетик. І як стояли мовчки та недвижимо колишні керівники держави і області - комуністи Віталій Масол, Павло Мисник, Петро Шаповал, Василь Ковальов, Микола Рудько... І все ж земляцтво об'єднує - наприклад, навіть на сцені сиділи колишній голова Руху Валерій Сарана і другий секретар обкому компартії Павло Мисник, що свого часу керував штабом проти кандидата в депутати Сарани. Ніхто нічого не забуває, але на земляцтві такого й не згадують. Натомість хваляться добрими справами - книгами, допомогою школам, лікарням, відкриттям храмів та пам'ятників.

А потім було спілкування "по куренях" - тобто по районних осередках. Чарка, спілкування, спогади... Зібралися земляки!

Іван ПОБИВАН



Теги:Валерій Сарана, рухівці, Чернігівська ОДА, Чернігівське земляцтво


Читайте також



Коментарі (0)
avatar