реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

200 га землі врятовано. А далі?

Одним із пріоритетних напрямків правозахисної діяльності було і залишається додержання земельного законодавства, -- повідомляє прес- служба обласної прокуратури.
За результатами проведених у поточному році перевірок порушено 6 кримінальних справ. Внесено 78 подань та приписів. Опротестовано 57 незаконних рішень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 60 посадових осіб, з яких 20 - органів контролю. Відшкодовано понад 700 тис. грн. Попереджено незаконне надання більше 200 га землі.

Перевіркою використання бюджетних коштів за програмою підтримки сільгосппідприємств установлено заволодіння 180 тис. грн. дотації СТОВ «Інтер» за фіктивними документами. За рахунок кредиту було придбано замість добрив вітчизняного виробництва -- закордонні. Прокуратурою області порушено кримінальну справу.

Як зазначалося на засіданні колегії Чернігівської обласної прокуратури, з початку року за внесеними документами прокурорського реагування до відповідальності притягнуто 1292 посадових осіб, з яких 295 - працівників контролюючих органів. Відшкодовано понад 37 млн. грн. збитків. Порушено 98 кримінальних справ.

Особлива увага була зосереджена на протидію порушенням у бюджетній сфері: з початку року пред'явлено 191 позов на суму 5,8 млн. грн. Більшу половину з них судами вже задоволено (3,5 млн. грн.) Порушено 14 кримінальних справ.



Теги:порушення кримінальних справ, земельне законодавство, Чернігівська прокуратура


Читайте також



Коментарі (0)
avatar