реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Тимошенко пообіцяла українцям виключити пам’ятник Лєніну із Державного реєстру

Прем‘єр-міністр Юлія Тимошенко на щорічних зборах Світового Конгресу Українців пообіцяла виключити пам’ятник Лєніну із Державного реєстру нерухомих пам’яток. Її обіцянка стала відповіддю на виступ голови ГО «Люстрація», представника Комітету декомунізації Олега Осуховського.
20 серпня 2009 року у Львові відбулись щорічні збори Світового Конгресу Українців, у яких брала участь Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко. На зборах Світового Конгресу Українців Олег Осуховський звернувся до присутніх з проханням підтримати українських патріотів, затриманих 30 червня 2009 року за пошкодження пам’ятника кату Українського народу Лєніну.
Збори Світового Конгресу Українців підтримали пропозицію Олега Осуховського про звернення до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко щодо виключення пам’ятника Лєніну з Державного реєстру нерухомих пам‘яток, та до Генеральної прокуратури про припинення кримінального переслідування українських патріотів.
Після виступу Юлія Тимошенко пообіцяла підписати документ про виключення з Державного реєстру пам’ятника Лєніну, що знаходиться на Бульварі Шевченка в місті Києві.
Прем’єр-міністр також відзначила, що «хлопці є справжніми патріотами та зробили добру справу».

Довідка. Комітет декомунізації було створено 3 липня 2009 року на захист патріотів, які 30 червня зруйнували пам‘ятник Лєніну в Києві. Комітет вимагає негайно припинити кримінальне та адміністративне переслідування учасників акції 30 червня 2009 року; вилучити з Державного реєстру нерухомих пам’яток національного значення та всіх переліків пам’яток культури пам’ятники та пам’ятні знаки, присвячені вождям та діячам окупаційного комуністичного режиму, оприлюднивши відповідні реєстри; невідкладно демонтувати пам’ятники та пам’ятні знаки, присвячені особам, причетним до злочинних дій проти українського народу; змінити назви населених пунктів, вулиць, площ, установ, організацій тощо, які пов’язані з окупаційним комуністичним режимом; притягнути до відповідальності посадових і службових осіб, які зволікали і перешкоджали виконанню указів Президента щодо ліквідації пам’ятників та пам’ятних знаків, присвячені організаторам голодоморів та політичних репресій.

До Комітету декомунізації входять понад 40 організацій, зокрема ВО «Свобода», ГО «Люстрація», ВО «Просвіта», Товариство «Меморіал» імені Василя Стуса та інші.

Прес-служба

Всеукраїнського об’єднання «Свобода»






Коментарі (0)
avatar