реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Казино з Чернігова геть

Чернігівський міський голова Олександр Соколов вважає за можливе розміщення гральних закладів за межами міста. Про це він повідомив в інтерв'ю ТРА "Новий Чернігів", відповідаючи на запитання журналістів.
"Я знаю цю тему, що є неприємною для багатьох людей. І думаю, що взагалі реально створити містечко гральних закладів на території колишнього аеродрому у Шестовиці під Черніговом. Крім того, Шестовиця не так далеко від обласного центру", - сказав міський голова.
Він підкреслив, що міська влада Чернігова, ще раніше звернула увагу на роботу гральних закладів міста і зробила спробу впливати на процес їх відкриття та діяльності. Були розроблені єдині правила для суб'єктів грального бізнесу. У 2008 році міська рада схвалила рішення "Про порядок розміщення гральних автоматів, тоталізаторів, букмекерських контор на території міста Чернігова". У затверджених правилах розміщення закладів грального бізнесу були чітко визначені вимоги щодо приміщень (неможливість розташування у житлових будинках, відповідність санітарним, протипожежним нормам), обмеження щодо гри неповнолітніх.
"Проте на сьогодні де-факто міська рада не може впливати на гральний бізнес, оскільки затверджені сесією правила опротестовані прокуратурою і не є діючими", - наголосив О.Соколов.
Наразі у Чернігові працює спеціальна робоча група, створена за участю представників влади, громадськості, контролюючих органів, що здійснює моніторинг роботи гральних закладів на території міста, виконання ними постанови Кабміну.
За офіційною інформацією, у Чернігові працюють 59 об'єктів грального бізнесу. Торік від грального бізнесу міський бюджет отримав 6 млн. грн., з початку цього року – 1,4 млн. грн.

Ірина Синельник






Коментарі (0)
avatar