реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Динамо" відроджується з попелу

Особливі надії покладають на нинішню весну "динамівці" Чернігівщини. Для них традиційна квітнева активність з оновлення довкілля - значно більше, ніж фарбування парканів та побілка дерев. Суботники тут проводять з метою реанімувати спортивно-оздоровчу базу Чернігівської обласної організації товариства, розташовану в мальовничому куточку на лівому березі Десни.
Наприкінці 2006-го року цей оздоровчий заклад був практично повністю знищений раптовою пожежею, спричиненою, як встановили фахівці, навмисним підпалом об'єкту. На жаль, винуватців злочину встановити й покарати так і не вдалося, однак, принаймні, залишалася можливість не скоритися обставинам і відбудувати базу. Як згадують безпосередні учасники відновлювальних робіт, це було грандіозним завданням для купки ентузіастів-динамівців.

Розповідає завідувач спортивно-оздоровчої бази "Динамо" Анатолій Присяжний: «Тут був величезний котлован з палями, битою цеглою і, дивлячись на це, просто руки опускалися, коли я прийшов сюди рік тому. Зараз я навіть повірити не можу, що таке було. Виділявся транспорт, техніка, усе рівняли, викорчовували дерева, всю цеглу вивезли звідси, всі биті палі, все що було після пожежі. Потім потроху, як говориться, відновлювали. Не дивлячись на труднощі, матеріали в необхідній кількості виділялися.»

Проект побудови спортивно-оздоровчої бази в нинішньому вигляді був ретельно обговорений на засіданні президії ради обласної організації товариства "Динамо". В ході розгляду було ухвалене одностайне рішення: відмовитися від буквального розуміння слова "відновлення", і не будувати заново знищену вогнем споруду. Замість цього пролунала несподівана, проте дуже цікава пропозиція: створити на динамівській базі комплекс загальноміського значення з пляжного волейболу. Підготовка необхідних майданчиків та побудова належної інфраструктури, включно із глядацькими трибунами на кількасот місць, має дозволити приймати змагання всеукраїнського, а в перспективі й міжнародного рівня.

При цьому база має зберегти своє первинне призначення - місця для оздоровлення та поліпшення фізичної форми співробітників силових структур області.

Розповідає Вадим Романов, заступник голови Чернігівської обласної організації ФСТ "Динамо": «Хочемо встигнути аби літо динамівці могли зустріти на базі вже підготовленою. Найголовніша поставлена мета - побудувати спортивну споруду аби співробітники мали свою базу й могли активно відпочивати. Ми тут побудували стаціонарний майданчик для пляжного футболу, його також можна використовувати в зимовий період як каток. Ми заливатимемо його обов'язково, також зробили майданчик безпосередньо для пляжного волейболу.»

Потреба значних капіталовкладень у відновлювальні роботи змусила обласну організацію "Динамо" суттєво переглянути структуру видатків. За рішенням Президії, третина всіх надходжень від членських внесків скеровується на закупівлю матеріалів, оренду важкої техніки тощо саме для потреб цього будівництва. Ясна річ, Президія пильно контролює хід цих робіт, і найближче її засідання планується провести саме тут. Заступник голови організації Вадим Романов сподівається, що поважні гості побачать практично готовий до експлуатації об'єкт і навіть зможуть випробувати його в дії.

- Я думаю, що на презентації, яка запланована під головуванням керівника «Динамо» - генерал-майора міліції Івана Катеринчука, одним з перших питань буде вивчення бази і її можливостей.

У відбудові бази беруть участь працівники обласного апарату "Динамо", співробітники всіх без винятку силових структур, що входять до складу товариства, тренерський склад дитячо-юнацької спортивної школи, яка була створена при обласній динамівській організації кілька років тому. А інколи приходить і несподівана, але цілком суттєва допомога "зі сторони".

Продовжив Вадим Романов: «Волонтери несподівано подзвонили і запропонували нам свою допомогу, чим ми негайно скористалися. Фактично вони працюють на добровільних засадах, єдина умова - ми пообіцяли їх нагодувати, ось зараз варимо юшку, я думаю, що хлопці будуть задоволені, і нам, звичайно, допомогу надають неоціниму.»

Серед волонтерів - не тільки чернігівські юнаки й дівчата. Скажімо, Марина прибула з Донецька. До цього брала участь в різноманітних проектах з благоустрою інших міст України. Скажімо, День довкілля відзначила в Дніпропетровську, прибираючи міський парк від сміття. Запевняє, що до волонтерства штовхає прагнення реалізації дитячої мрії.

Пряма мова Голомідової Марини волонтера Всеукраїнської молодіжної організації "Служіння заради миру": «У мене мотивація така: я завжди мріяла з дитинства щось зробити для країни, для кожного міста. Для мене це мій внесок в оновлення Чернігова, місто мені дуже сподобалося. Мені дуже подобається така діяльність тому, що я можу щось зробити для інших людей. Сама ідея, яку пропагують «Життя заради інших», і прагну її втілювати через такі проекти, через різну волонтерську діяльність.»

До завершення основної частини робіт доведеться провести ще декілька подібних суботників, перш ніж відроджена з попелу спортивно-оздоровча база зможе прийняти перших відвідувачів.
Джерело: http://kop.gov.ua






Коментарі (0)
avatar