реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

У напівзруйнованій церкві молилися за Мазепу

У день народження Івана Мазепи в напівзруйнованій Покровській церкві села Дігтярівка Новгород-Сіверського району активісти Української народної партії помолилися за світлу пам’ять українського гетьмана. Божу службу провели священики УПЦ КП – благочинний Новгород-Сіверського району отець В’ячеслав та настоятель церкви Святої Трійці отець Володимир із міста Шостки Сумської області.

На місці зустрічі Мазепи зі шведським королем Карлом ХІІ біля пам’ятного знака, що неподалік від с. Дігтярівка, відбувся невеличкий мітинг, в якому взяли участь представники осередку українського козацтва з міста Шостка, школярі зі шкіл Новгорода-Сіверського та місцеві жителі.

Після цього всі присутні вирушили до Покровської церкви, яка була збудована на кошти Івана Мазепи. Як свідчать історичні джерела, саме в ній український гетьман та король Швеції молилися разом перед вирішальною битвою з росіянами. Мурована пам’ятка архітектури простояла від тих часів і до наших днів, хоча під час останньої війни вона дуже постраждала і не функціонує й по сьогодні. Проте на стінах церкви іще залишилася штукатурка, а у вікнах – рами. По закінченні служби отець В’ячеслав закликав усіх небайдужих долучитися до святої справи меценатства й наслідувати приклад славетного гетьмана, котрий щедро жертвував свої матеріальні статки на будівництво храмів.

Ігор ЛЕВЕНОК






Коментарі (0)
avatar