реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Щоб зелені було більше. Фахівці обговорювали проблему

В Орхуському центрі відбулось робоче розширене засідання Громадської ради при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області.

Представники екологічних служб області, громадські природоохоронці та журналісти регіональних медіа взяли активну участь в обговоренні ситуації, що склалась в сфері оптимізації та паспортизації зелених насаджень Чернігова. Обговорено шляхи покращання стану озеленення міста та перспективи збереження новостворених насаджень, перелік заходів по проведенню місячника благоустрою та озеленення.

Заступник директора з наукової роботи Наукового центру екомоніторингу НАН України, д.б.н., професор Олена Байрак виступила з доповіддю щодо моніторингу та оптимізації зелених насаджень міста, підкреслила красу м. Чернігова, але відмітила низьку видову культуру насаджень, їх захаращеність та недоглянутість.

Проблема відсутності паспортів на зелені об’єкти Чернігова на цей час, низький рівень роботи з професійного насадження зелених насаджень викликали жваве обговорення присутніх. В свою чергу посадові особи комунальних підприємств «Зеленбуд», дільниці з контролю за благоустроєм Чернігівської міської ради наголосили на нестачі коштів для ефективної роботи з озеленення, відсутності в Чернігові розплідника саджанців та на критичному віці наявних зелених насаджень міста. Представники підприємств, причетних до організації та утриманні зеленого господарства міста, серед проблем по догляду за зеленими зонами, відзначили також активну забудову міста, недостатню чисельність працівників своїх служб.

На засіданні в робочому порядку відбулось поповнення членів Громадської ради новим учасником – ЧМГО «Об’єднання «Громадська думка».

Громадська рада наголосила на посиленні напрямів спільної діяльності представників органів місцевого самоврядування, управління архітектури, громадськості і, таким чином, активізувати роботу по розробці та впровадженні Зеленого паспорта міста.

Наталія Радченко,
зав. сектором взаємодії з ЗМІ та зв’язків з громадськістю.
Орхуський центр Держуправління охорони навколишнього природного середовища в області






Коментарі (0)
avatar