реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Пора йти в армію!

В Чернігівській міській раді відбулась робоча нарада з організації проведення призову молоді на військову строкову службу, в якій взяли участь заступник міського голови Станіслав Віхров, представники міського військового комісаріату, начальники управлінь та відділів міської ради.

Громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнюється 18 років, та старші особи, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу в період з 1 квітня до 31 травня 2009 року будуть проходити медичний огляд. Про це зазначено у розпорядженні міського голови від 23 лютого 2009 року «Про черговий призов громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2009 року».

На нараді військовий комісар Чернігівського об’єднаного міського військового комісаріату Володимир Кравчук повідомив, що в цьому році з міста Чернігова та Чернігівського району планується призвати більше юнаків, ніж минулого. Це близько 250 осіб 1991 року народження та тих, хто раніше отримав відстрочку. Загальна кількість громадян, які підлягають призову на строкову військову службу та будуть викликані на призовну комісію, з обов’язковим проходженням медичної комісії, нараховується 3024 чоловіки.

Також В.Кравчук наголосив, що в організації проведення призову молодих людей існують певні проблеми, які потребують негайного вирішення. Зокрема, організація медичного огляду юнаків, забезпечення необхідним медичним інструментарієм. Також, згідно з наказом Міністра оборони України щодо затвердження Положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України визначено проведення додаткових аналізів, які потребують додаткових матеріальних витрат.

Станіслав Віхров запевнив, що задля забезпечення достойних захисників нашої вітчизни, формування потужної армії, питання, що є в площині повноважень органів місцевого самоврядування, будуть позитивно вирішені.

Відділ зв’язків з громадськістю
міської ради






Коментарі (0)
avatar