реклама партнерів:
Головна › Новини › Спецакції

Мазепа любив. Україну і Мотрю

Прес-клуб "Просвіти" представив нову книгу Сергія Павленка "Кохання гетьмана Мазепи", видану новим приватним видавництвом "Русь". У музеї-заповіднику М.Коцюбинського зібралися журналісти, просвітяни, старшокласники 29-ї чернігівської школи.

"Ми не видали цю книгу для політичного піару, бо зараз нема виборів, -- сказав керівник секретаріату обласної організації Єдиного Центру Ярослав Андрієнко. -- Ми просто хочемо, щоб усі партії допомогли видавати українські книжки. А тим паче про Мазепу". Саме ця партійна організація виступила основним і чи не єдиним меценатом видання книги.

"Я й не вірила, що так швидко допоможуть", -- розповідала на представленні книги директор видавництва "Русь" Валентина Мастєрова. У роботі також нова книга Сергія Павленка. І теж про Мазепу.

"Я розумію, що дехто вже сміється, чуючи моє прізвище і прізвище Мазепи, -- говорив автор книги. -- Але мені кожен день, в який я знайшов щось нове про Мазепу і його оточення, додає настрою і сил. Ось зараз досліджую портрети гетьмана".
Що ж до "Кохання гетьмана Мазепи", то Сергій Павленко запевнив слухачів: "Кохання 62-річного гетьмана до молодої дівчини -- не щось таке виняткове. До того ж, тут кохання чисте, шляхетне".
На відміну від інтимного життя його сучасника і противника -- московського царя Петра Першого, який дружину заслав у монастир, коханку наказав убити, як і власного сина.

Книгу "Кохання гетьмана Мазепи" можна придбати у чернігівському "Будинку книги".






Коментарі (0)
avatar