реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Мутний час: атака на профспілки

Спроба рейдерського захоплення приміщення Федерації профспілкових організацій Чернігівської області здійснена у вихідний день – 16 листопада. Про це заявив голова цієї установи Володимир Струк на зустрічі з журналістами у Чернігівському прес-клубі реформ.
Скориставшись тим, що деякі приміщення профспілок по вул. Шевченка в Чернігові орендують близько чотирнадцяти громадських організацій, деякі «невідомі» особи, а їх налічувалось до 30 сіоб, пройшли в актовий зал і під певним приводом провели свої збори, на яких «вирішили» змінити керівництво обласної профспілкової організації. Затим зажадали від останніх звільнити установу, на що, звичайно, ті не погодились і терміново повідомили про цей інцидент правоохоронним органам.
Міліціонерам, коли вони прибули до місця події, новобрані самостійно «профспілкові» керівники в ультимативній формі заявили, що не підуть звідси, допоки не здійсниться їм передача ключів і печатки…
А вранці наступного дня, коли прийшли на роботу «колишні» працівники профспілок, то деякі з них виявили зламані замки (у дверях просвердлені отвори), безлад на робочих місцях, а в бухгалтерії, до того ж, був зламаний сейф, а печатка, певна річ, зникла.
— Якщо хтось вважає, що треба змінювати керівника, то будь-ласка, але це треба робити, — наголосив Володимир Струк, — згідно з існуючим законодавством і Статутом профспілок, а не бандитським нападом. До того ж, 29 жовтня цього року відбулося засідання ради Федерації, але за пропозицію усунути мене від посади, — звернув увагу присутніх профспілковий керівник, — проголосувало за це всього 7 осіб із 42-х.
Журналісти намагались дізнатися, коли саме рейдери проникли безпосередньо у кабінети, якщо В.Струк запевняє, що о 9-ій годині вечора у неділю всі двері були не пошкоджені. Але…
Протягом понеділка біля входу на кожний поверх чергували по 3-4 міліціонери. Між першим і другим поверхом вниз йдуть східці у підвал. Я спробував туди пройти, щоб переконатися, чи чергує там міліцейський наряд, але здивувався, оскільки усі вхідні двері до нижнього (підвального) приміщення були відкриті і нікого не було. А в підвалі побачив довжелезний коридор, вздовж якого — безліч дверей (був, напевно, збудований для укриття людей на випадок хімічної війни, про що свідчив один напис, що там зберігся ще з часів Радянського Союзу). Ось тут, можливо, і переховувались ті, хто вночі проник до бухгалтерії та до інших кабінетів. Але то, повторюю, припущення.
16 — 17 листопада по місту були поширені листівки, текст яких - попереджувальний. А що як наступний етап реалізується, і погрози стануть реальністю? Підвал без охорони — гарне місце для втілення ганебних намірів, за якими стоять реальні особи. Хто вони? Поки що «невідомо»…
За даним фактом (зникнення печатки обласної Федерації профспілок) слідчим відділом Чернігівського міського відділу внутрішніх справ порушена кримінальна справа за статтею 357 Кримінального кодексу України.
А тим часом 18 листопада в різних регіонах нова організація профспілок (Асамблея Національної конфедерації профспілок України) провела акції «на захист» трудящих», один з представників якої заявив, що вони виступають проти Президента, уряду й Верховної ради...
Сергій КОРДИК








Коментарі (0)
avatar