реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Стаємо багатшими

Автомобільний парк області

На сьогодні в Чернігівській області налічується 142,6 тис. одиниць автотранспорту. Порівняно з 2007р., кількість транспортних засобів зросла на 7,7%. Найбільшу частку (78%) у загальній кількості рухомого складу становили легкові автомобілі, 17,1% – вантажні, 2,7% – пасажирські автобуси, 2,2% – інші транспортні засоби.
Значна кількість автотранспортних засобів (51,1 тис., або 35,8%) зосереджена в обласному центрі. Серед районів області найбільше автотранспорту в Козелецькому (4,5%), Бахмацькому (4%) та Чернігівському (3,8%), найменше – в Срібнянському (1%) районах.
У нашій області налічується 2972 автогосподарства, в яких знаходиться 23 тис. автомобілів. Більшість із них – вантажні – 62,6%.
Наявний рухомий склад у транспортних підприємствах поновлюється дуже повільно, експлуатується велика кількість застарілих або зношених транспортних засобів. Майже три чверті всіх автомобілів працюють понад 10 років і лише 10% – до 3 років. Близько половини автогосподарств експлуатують від 2 до 9 автомобілів, кожне п’яте – від 10 до 49 і лише 0,3% – 100 і більше автомобілів.
Значними темпами збільшується парк фізичних осіб, у власності яких перебуває 119,6 тис. одиниць рухомого складу, що на 10,2% більше, ніж рік тому. Понад 88% загальної кількості автотранспорту фізичних осіб – це легкові автомобілі. Їх автотранспорт більш сучасний, ніж на підприємствах. Більше третини всіх автомобілів перебуває в експлуатації менше 5 років.
Основним видом палива, що використовується автотранспортом автогосподарств та фізичних осіб, є бензин. На дизпаливі працюють 8,8% всіх автомобілів, що знаходяться у фізичних осіб, і 15,4% – у власності юридичних осіб.

За інформацією Управління статистики у Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar