реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Переважно – одна дитина

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств (сімей)

За розрахунками, отриманими в результаті вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, чисельність домогосподарств Чернігівщини становить 468,3 тисячі. У міських поселеннях проживає 57,2% домогосподарств ( з них у м.Чернігові – 23,3%, у решті міських поселень – 33,9%), у сільській місцевості – 42,8%.

Кількість домогосподарств із дітьми в нашій області становить 159,8 тисяч (34,1%). Це один із найнижчих показників у країні. Найбільша частка сімей із дітьми проживає в західних областях.

В основному домогосподарства Чернігівської області, як і інших областей України, мають лише одну дитину – 80,5%, 16,8% – двох дітей і лише 2,7% – трьох і більше. Багатодітні домогосподарства (з трьома дітьми й більше) теж характерні для західних областей.

В області переважають сім’ї з дітьми у віці 7-13 років (47,7%), разом з тим найменше у нас домогосподарств, що мають дітей у віці до 3 років – 14,1%.

Майже дві третини домогосподарств Чернігівщини (308,5 тис., або 65,9%) складаються лише з дорослих осіб.

Трохи більше 40% сімей без дітей – одинаки.

Переважна кількість домогосподарств з однієї особи (74,5%) – це пенсіонери. Більше третини (37,2%) сімей без дітей, які налічують у своєму складі дві й більше дорослі особи, складаються лише з осіб працездатного віку й близько третини (30,3%) – лише пенсіонерів.

У цілому в Україні частка осіб пенсійного віку в сім’ях без дітей у сільській місцевості значно вища, ніж у містах.

Довідково: в сучасних економічних умов поняття “домогосподарство” і “сім’я” дуже близькі.

За інформацією Управління статистики у Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar