реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Город Короп -- це вам не щось із чимось...

В місті Коропі в ЦРЛ працює сучасний лапароскоп.

Лапароскоп – це апарат, з допомогою якого можна при потребі обстежити органи черевної порожнини і виявити хвороби печінки, жовчного міхура, підшлункової залози, жіночих статевих органів. А також можна провести операції з допомогою лапароскопа на вище вказаних органах. Процес обстеження і операції з допомогою лапароскопа заключається в тому, що пацієнту не проводиться великий розріз черевної стінки, а через окремі маленьки розрізи 1-2 см. в черевну порожнину вводяться 3 спеціальні мікро-апарати. Вони дають можливість бачити на спеціальному екрані стан внутрішніх органів, виявити ту чи іншу хворобу, і тут же, не роблячи додаткових розрізів, провести операцію.

Найчастіше проводиться операція лапараскопічна холецистектомія, це видалення жовчного міхура при жовчно – кам’яній хворобі ( наявність камінців в жовченому міхурі). При такій операції хворому не завдається великої операційної травми. Пацієнт піднімається з ліжка уже на 2 – й день , а на 3-4 день виписується з відділення додому. Отже, це дає змогу зменшити перебування хворого в лікарні , а також перебування його на листку непрацездатності. Результати проведених операції – добрі. Дуже скоро пацієнт стає здоровою людиною, повертається до повноцінного життя і улюбленої роботи.

А ще в хірургічному відділенні Коропської ЦРЛ проводиться сучасне хірургічне лікування гриж живота, а саме алопластика гриж з допомогою спеціальних матеріалів. Цим матеріалом служить поліпропіленова сітка, яка виготовляється на одній із київських фірм. Ця сітка вшивається на місце грижі, людський організм приймає її , не відторгає. Це дає можливість уникнути рецидивів гриж ( повторного їх виникнення), а також вилікувати великі грижі живота, коли немає можливості закрити таку грижу своїми власними тканинами.

Такі операції проводяться в Коропській ЦРЛ вже більше 5 років. За цей час до нас ні разу не зверталися пацієнтами з повторними грижами.
Всі, хто має вищеназвані проблеми зі здоров»ям, просимо звертатися до нашої лікарні.

Адреса лікарні :
Центральна районна лікарня ( хірургічне відділення)
Вул.. Чернігівська , 56
Смт. Короп
Чергівська область.
Тел. 2-11-21 ( 04656)

В.о. завідуючого хірургічним відділенням Ціпух В.М.






Коментарі (0)
avatar